ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Η χώρα έχει ακόμα να διανύσει μακρύ δρόμο

Στουρνάρας: Η χώρα έχει ακόμα να διανύσει μακρύ δρόμο

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

«Είμαι πιο αισιόδοξος. Στρίψαμε στη γωνία», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός περιγράφοντας το διεθνές κλίμα για τη χώρα μας μετά και το άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι πλέον υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, ωστόσο πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει ακόμα να διανύσει μακρύ δρόμο.

Ο «τσάρος της ελληνικής οικονομίας σημείωσε ότι όλα πρέπει να ξεκαθαριστούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ώστε τα πάντα να τεθούν επί τάπητος στο επόμενο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. «Αν δεν μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πάντα, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία», λέει ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στη εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ερωτηθείς δε για τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και αν αυτές έχουν βελτιωθεί είπε: «Υπάρχει καλύτερη χημεία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Αυτό νιώθω εγώ, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε και την άλλη πλευρά».