ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Γεννηματά

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Γεννηματά

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφης Γεννηματά η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κ. Γεννηματά καλεί τον κ. Σαμαρά έστω και τώρα να μην επιμείνει στην υλοποίηση οριζόντιων μέτρων, ζητά από την κυβέρνηση «να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο» και επισημαίνει ότι η ΝΔ που δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες...

Κύκλοι του Μαξίμου εκφράζουν δυσφορία για τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά που ερμηνεύονται ως προειδοποίηση για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Γεννηματά:

«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος.

Εδώ και τώρα, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καλέσει τους Υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία.

H Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση.

Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος.
Ας κοιτάξει το μέλλον».