ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Μόντι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Μόντι

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.

Στην ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, βρέθηκαν οι χώρες του νότου που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες καθώς και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που εντείνεται από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.

«Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι συνάντησε σήμερα στη Ρώμη τον Έλληνα ομόλογό του, επ' ευκαιρία της συμμετοχής του στη διεθνή συνεδρίαση της Χριστιανοδημοκρατικής Ομάδας και των κομμάτων του Κέντρου. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συχνών επαφών που οι ηγέτες της ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται «οι πρωθυπουργοί Μάριο Μόντι και Αντώνης Σαμαράς επανέλαβαν την πεποίθησή τους σχετικά με την απόλυτη αναγκαιότητα να τύχει υπεράσπισης η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης του προέδρου βαν Ρομπέι».

Τέλος η ανακοίνωση τονίζει ότι ο «πρωθυπουργός Μόντι εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, σταθεροποιώντας τη δημόσια οικονομία και εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο των ηγετών των Κεντροδεξιών Κομμάτων, στο οποίο θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ, της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Ουγγαρίας Βίκτορ Ούρμπαν και της Αλβανίας, Σαλί Μπέρισα.

Αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο. Για πρώτη φορά έπειτα από 11χρόνια έλληνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον αρχηγό της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Διαβαστε επίσης:

Συνάντηση Σαμαρά-Μόντι στη Ρώμη