ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά-Μόντι στη Ρώμη

Συνάντηση Σαμαρά-Μόντι στη Ρώμη

Με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι θα συναντηθεί σήμερα το πρωί στη Ρώμη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση γίνεται σε συνέχεια των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο και είναι προγραμματισμένη για τις 09:30 το πρωί.

Το Μαξίμου εμφανίζεται αισιόδοξο πως ο κ. Μόντι θα προβεί σε δηλώσεις στήριξης προς την χώρα μας, καθώς ήταν εκείνος που επιχείρησε να μπλοκάρει τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής με τα αναπτυξιακά μέτρα που πρότεινε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφωνούν με την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και ειδικότερα εκείνων που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα. Επίσης, συμφωνούν στην ανάγκη να αυξηθεί η ρευστότητα στις οικονομίες των χωρών τους με την πιο αποφασιστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και στο να αποφασιστούν πολιτικές ανάπτυξης, προκειμένου οι χώρες αυτές να βγουν από την κρίση.

Ένα ακόμη θέμα κοινού ενδιαφέροντος που αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση των δύο ηγετών είναι και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, που εντείνεται λόγω της αναταραχής στη Συρία.

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο των ηγετών των Κεντροδεξιών Κομμάτων, στο οποίο θα παραβρεθούν μεταξύ άλλων οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ, της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Ουγγαρίας Βίκτορ Ούρμπαν και της Αλβανίας, Σαλί Μπέρισα.

Αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο 16ο. Για πρώτη φορά έπειτα από 11χρόνια έλληνας πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον αρχηγό της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη σύνοδος στις 22 και 23 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες

Σημείο τριβής με την τρόικα οι περαιτέρω μειώσεις