ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ξάδελφος του ξαδέλφου και η δικαστική έρευνα

Ο ξάδελφος του ξαδέλφου και η δικαστική έρευνα

Φωτιές ανάβει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σε ένα από τα πρόσωπα που αναφέρει…

Δυσφορία έχει προκαλέσει το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για την εμπλοκή τριών πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας σε υπόθεση παράνομου πλουτισμού.

Τα τηλέφωνα άναψαν. Πολιτικοί έψαχναν πολιτικούς, οι νυν τους πρώην, οι δημοσιογράφοι τους πολιτικούς, όλοι όλους και αντίστροφα. Εκτός από μια πιθανή εξήγηση σε όλη αυτήν την ιστορία έψαχναν να βρουν πώς τρία στελέχη που δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερα θερμές σχέσεις μεταξύ τους μπόρεσαν να εμπλακούν σε μια τέτοια υπόθεση.

Οι εκδοχές είναι πολλές όπως και οι πολιτικοί στόχοι. Ωστόσο θα μείνουμε σε έναν απ’ όλους…

Είναι ένας πολιτικός που θεωρείται χαμηλών τόνων, ο οποίος αφήνει περιθώρια πρωτοβουλιών και κινήσεων στους στενούς συνεργάτες του. Αυτό έδειξε όσο διάστημα πέρασε από υπουργικές θέσεις, αν και άφησε ερωτήματα για τη διαχείριση ορισμένων θεμάτων. Για παράδειγμα λένε ένα γρίφο που μοιάζει με το γλωσσοδέτη που θέλει τον παπά, τον παχύ να τρώει παχιά φακή.

Ο ξάδελφος του ξαδέλφου είχε άλλο ξάδελφο στο γραφείο του για όλες τις δύσκολες αποστολές; Ποιες ήταν αυτές; Είχαν πολιτικό χαρακτήρα ή επεκτείνονταν σε άλλες παραμέτρους; (σ.σ. και δεν μιλάμε για μικρές ιστορίες σχετικές με ψώνια στη Βενετία, μεταξωτές γραβάτες και διαχυτικές αβρότητες).

Τι έγινε με τις προμήθειες

Υπάρχουν κάποιες άλλες ιστορίες με σκιές που έχουν σοβαρότερο αντίκτυπο ύστερα από το δημοσίευμα. Τι συνέβη με καταγγελίες για καταχρήσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη κι εκτός από στελέχη μιας αμαρτωλής ΔΕΚΟ θα κληθούν πρώην υπουργοί; Έχουν γνώση εκείνοι οι πρώην υπουργοί για τα έργα και τις ημέρες ορισμένων συνεργατών τους που σουλάτσαραν σε διαδρόμους και έκαναν πολιτικό επιχειρείν στο όνομα των «προϊσταμένων» τους;

Οι ιστορίες με τα ξαδελφάκια έχει ενδιαφέρον αφού κάποιοι παλιοί φίλοι τους από τον συνδικαλιστικό χώρο αν και αποφεύγουν να πουν πολλά – πολλά υπαινίσσονται διάφορα για τις προμήθειες. Οι προμήθειες στο Δημόσιο είναι μια ακόμα πικρή ιστορία.

Οι ίδιοι, οι πρώην συνδικαλιστές, φθάνουν ακόμα στο σημείο να θίγουν ζητήματα που περιλαμβάνουν ακόμα και δεσμεύσεις της Siemens προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Κοίτα να δεις που μετά τους κουμπάρους θα έλθουν στην επικαιρότητα τα ξαδέλφια!