ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς : Ήρθε η ώρα να κάνουμε και πάλι τη χώρα μας αξιόπιστη

Αντώνης Σαμαράς : Ήρθε η ώρα να κάνουμε και πάλι τη χώρα μας αξιόπιστη

«Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας», τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ επισημαίνει ότι «χωρίς αξιοπιστία δεν μπορείς να διαπραγματευθείς τίποτε».

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗMAGAZINO, εκφράζει την πεποίθησή του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται», ενώ αναφερόμενος στο πακέτο των 11,7 δισεκατομμυρίων, τονίζει ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να στεφθούν με επιτυχία», ώστε να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, «που τη ζητάει, όπως η διψασμένη γη ζητάει τη βροχή» όπως αναφέρει.

Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει επίσης, ότι το κυβερνητικό έργο θα κριθεί στην προσπάθεια για επιστροφή στην ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

«Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σταθεροποίησης της οικονομίας και επιστρέψει η ρευστότητα», τονίζει, τότε θα δώσω τη μάχη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Θα με βρίσκετε στα παραγωγικά υπουργεία», τονίζει.

Σχολιάζοντας την πορεία του κυβερνητικού έργου, τονίζει ότι η Κυβέρνηση «σήκωσε από την πρώτη στιγμή τα μανίκια» και αναφέρει ενδεικτικά το παράδειγμα της πολιτικής του υπουργείου Δημοσίας τάξεως κατά της λαθρομετανάστευσης.

Στο ζήτημα των δημοσίων εσόδων, ο κ. Σαμαράς αναφέρει, ότι υπάρχουν περιθώρια εξοικονομήσεων στον τομέα της υγείας από σπατάλες στην αγορά υλικών και προσθέτει ότι παραμένει κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης, η πάταξη της φοροδιαφυγής. Εκτιμά επίσης, ότι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία και θα προσελκύσει επενδύσεις που αποτελούν προϋπόθεση για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

«Η λειτουργία της οικονομίας και του κράτους, είναι η προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί η άνοδος των άκρων», σημειώνει εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επαναλαμβάνει, ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί, όπως αναφέρει, «όσο αφήνουμε σκιές, δεν σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε και τους αθώους».

«Στο παρελθόν» τονίζει ο Πρωθυπουργός, «έγινε μεγάλη ζημιά από δύο νοσηρά φαινόμενα: Από αληθινά σκάνδαλα για τα οποία δεν διώχθηκε κανείς αλλά και από σκάνδαλα που αποδείχθηκαν ανύπαρκτα στο τέλος» και προσθέτει, ότι πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο, ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως, από την ολιγωρία όσων την προασπίζονται» και προσθέτει ότι η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί δημοκρατική ομαλότητα και τη νομιμότητα από κάθε παρανομία.

«Είτε από «κουκουλοφόρους», είτε από «τάγματα εφόδου» τονίζει με έμφαση.