ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΟΝΝΕΔ πρόλαβε τη Χρυσή Αυγή

Η ΟΝΝΕΔ πρόλαβε τη Χρυσή Αυγή

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες η Χρυσή Αυγή να ανακοίνωσε τη δημιουργία Ομίλου Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων (ΟΑΕΔ Ελλήνων), με το θέμα να φτάνει μέχρι τη συνεδρίαση της Βουλής, ωστόσο έπειτα από πληροφορίες ανακαλύψαμε πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που δημιουργεί κόμβο ενίσχυσης της απασχόλησης.

Το εγχείρημα τρέχει εδώ και ένα χρόνο, με περισσότερο οργανωμένο και σύγχρονο τρόπο η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας (ONNEΔ), η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα epixeiro.info. Μέσω αυτής, δεκάδες εθελοντές της ΟΝΝΕΔ συλλέγουν και αναρτούν πληροφορίες για θέσεις απασχόλησης και προγράμματα που αφορούν το επιχειρείν, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο τον πρώτο ουσιαστικά κόμβο ενημέρωσης για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, που είναι φτιαγμένος από νέους ανθρώπους για νέους ανθρώπους.

Στο epixeiro.info παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθεί κανείς για το πως μπορεί να δημιουργήσει τον προσωπικό του φάκελο προσόντων, καθώς περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, συστατικής επιστολής και άλλως πολλών σύγχρονων μέσων ανάδειξης των ικανοτήτων όσων διεκδικούν θέσεις εργασίας. Μάλιστα, όπως αποδεικνύεται, οι γαλάζιοι νεολαίοι τα έχουν καταφέρει περίφημα, καθώς για παράδειγμα στην αναζήτηση "συστατική επιστολή" της google, έχουν φτάσει στο σημείο να είναι δεύτεροι, πάνω από εξειδικευμένες εταιρίες του χώρου.

Όπως και να έχει πάντως, είναι σήμερα ίσως η πιο αξιόλογη προσπάθεια μιας νεολαίας να φανεί χρήσιμη στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε μία εποχή υποαπασχόλησης. Να μη λέμε μόνο τα κακά δηλαδή...