ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προς επανίδρυση της κεντροδεξιάς

Προς επανίδρυση της κεντροδεξιάς

Πρώτο το newsbomb.gr σας ενημέρωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει μία νέα παράταξη, προχωρώντας με τον τρόπο αυτό στην επανίδρυση της Κεντροδεξιάς.

Με αφορμή μάλιστα το προγραμματισμένο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο, ο πρωθυπουργός προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει στην παρουσίαση του νέου κόμματος.

Η σκέψη, μάλιστα, για τη δημιουργία ενός φρέσκου πολιτικού προϊόντος έχει γεννηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά φαίνεται να πλησιάζει όλο και πιο πολύ η στιγμή που θα πάρει σάρκα και οστά. Ανθρωποι που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, όπως είναι ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Μουρούτης πιστεύουν ότι τώρα είναι η στιγμή να αξιοποιηθεί η θετική εικόνα που, όπως τονίζουν, έχει χτίσει όλο το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο πρωθυπουργός έχει ήδη επιστρατεύσει ικανά στελέχη, τα οποία θα ασχοληθούν με την προετοιμασία του κόμματος, προκειμένου ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιούνιο να παρουσιάσει τη σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής (πατριωτικής) Κεντροδεξιάς. Ως πιθανότερη ημερομηνία παρουσίασής του διαφαίνεται η 15η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον πρώτο λόγο σε αυτό το εγχείρημα θα έχει ο γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός, ενώ άκρως ενεργό ρόλο θα έχει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Αντρέας Παπαμιμίκος. Μάλιστα, με πολύ θετικό μάτι φαίνεται να αντιμετωπίζεται από σύσσωμη τη Ν.Δ η υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου για τη θέση του γραμματέα στο νέο κόμμα. Και μάλλον δικαιολογημένα, αν λάβει κανείς υπόψη του τη σημαντική πορεία που έχει διαγράψει στην ΟΝΝΕΔ από την άνοιξη του 2010, όταν και εξελέγη πρόεδρος της, και μάλιστα για πρώτη φορά από τη βάση, καθώς έκτοτε το πολιτικό σκηνικό στις τάξεις της νεολαίας μεταβλήθηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου.

Διαβάστε ακόμη:

Επιβεβαίωση newsbomb για το νέο κόμμα Σαμαρά!

Καινούρια δημοσιεύματα για το νέο κόμμα Σαμαρά

Ποιοι παίζουν με τις πρόωρες εκλογές;