ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγάζουν «λάδι» τον Παπανδρέου – Δεν θα καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ

Βγάζουν «λάδι» τον Παπανδρέου – Δεν θα καταθέσει για τη λίστα Λαγκάρντ

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ψήφισαν κατά της κλήσης του πρώην πρωθυπουργού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Απορρίφθηκε το αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κατά της κλήσης του κ. Παπανδρέου τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ενώ λευκό ψήφισε το ΚΚΕ. Την πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπερψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ. Παρών ψήφισε η Δημοκρατική Αριστερά.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είχε αποκαλύψει -και ο πρώην υπουργός είχε επιβεβαιώσει- ότι είχαν πραγματοποιηθεί επαφές του κ. Παπανδρέου στην Ελβετία με τον τότε επικεφαλής της HSBC ενώ είχε φτάσει στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ.

Την επόμενη ημέρα από το γραφείο του τέως πρωθυπουργού είχαν επιβεβαιωθεί οι συναντήσεις αλλά είχε διαψευσθεί ότι το αντικείμενο ήταν τα ονόματα της λίστας.

Η επιτροπή άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μετά την ψηφοφορία των μέτρων και του προϋπολογισμού.