ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης και Π.Δήμας κοντά στη Ν.Δ.

Χρυσοχοΐδης και Π.Δήμας κοντά στη Ν.Δ.

Πέρα από την Πύρρειο νίκη της κυβέρνησης στη σημερινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις και την επιβεβαίωση της αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ, καταγράφηκαν και γεγονότα που σε κάποιους, που δεν γνωρίζουν το παρασκήνιο, προκάλεσαν έκπληξη.

Δύο μέλη της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Ολυμπιονίκης και Βουλευτής Επικρατείας Π.Δήμας, ακολούθησαν τη γραμμή της Ν.Δ.Ψήφισαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, όπως έκαναν οι 127 Βουλευτές της Ν.Δ, κάτι που επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι βρίσκονται κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Φυσικά αυτή η εγγύτητα δεν μπορεί να ερμηνευθεί με όρους πολιτικής επιβίωσης αλλά με την ανάγκη να στηριχθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να ανακοπεί ο δρόμος του Σύριζα και του λαϊκισμού. Έτσι υποστηρίζει ο κ.Χρυσοχοϊδης, το ζητούμενο όμως είναι ποιοι τον πιστεύουν.Είναι φανερό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης, όσο περνάει ο καιρός θα έρχεται όλο και πιο κοντά στον Α.Σαμαρά και θα προωθεί την ιδέα ενός συνασπισμού των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Στη σημερινή ψηφοφορία, με τη Ν.Δ συνέπλευσε και ο Π.Δήμας. Τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Δήμα τους συνδέει ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός. Ο κ. Σγουρός είναι στενός πολιτικός φίλος του κ.Χρυσοχοϊδη, συνεργάστηκαν μαζί στο ΕΣΠΑ, ως Περιφερειάρχης ο πρώτος και ως Υπουργός Ανάπτυξης ο δεύτερος. Αυτή η συνεργασία τους έφερε πιο κοντά, σε σημείο που να ταυτίζεται η πολιτική τους πορεία και οι επιλογές τους. Ο κ. Σγουρός, ως ο απόλυτος άρχων της Άρσης Βαρών, επηρεάζει απόλυτα και καθοριστικά τον Πύρρο Δήμα, ο οποίος του οφείλει πολλά.

Έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε πως οδηγήθηκε στο σημερινό ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ο κ. Σγουρός γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να επανεκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής ή Δήμαρχος Αθήνας, όπως επιθυμεί, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ που πλέον έχει εξαερωθεί εκλογικά.Για αυτό και έχει φροντίσει να ρίξει γέφυρες προς το Μαξίμου εδώ και καιρό. Ο στόχος του για να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι είναι να είναι υποψήφιος, είτε για την Περιφέρεια είτε για το Δήμο Αθήνας, με την υποστήριξη του Α.Σαμαρά και της Ν.Δ. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι και ο Μ.Χρυσοχοϊδης, προετοιμάζοντας τη δική του κίνηση, προσεγγίζει δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

Τα στελέχη αυτά που αισθάνονται ανασφάλεια για την πολιτική τους επιβίωση, βλέπουν τη συμπόρευση και τη στήριξή τους από τη Νέα Δημοκρατία, ως σανίδα σωτηρίας προκειμένου να επανεκλεγούν στις δημοτικές εκλογές. Γνωρίζουν ότι αν κατεβούν μόνο με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ θα υποστούν συντριπτική ήττα και θα περιθωριοποιηθούν. Γι αυτό και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι το επόμενο χρονικό διάστημα για κινήσεις σύμπλευσης με τον Α.Σαμαρά και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε περιφερειακό επίπεδο. Σε αυτή τη φάση όμως παραβλέπουν όλοι ένα σημαντικό παράγοντα. Την αντίδραση των στελεχών και της βάσης της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Με σοβαρές «απώλειες» υπερψηφίστηκε το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις