ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

To newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα το κατάπτυστο κομμάτι του μνημονίου που θέλουν να μας «φορέσουν καπέλο» - Ώρα ευθύνης για τον Αντ. Σαμαρά

Τις αδιανόητες απαιτήσεις της τρόικας, που θέλει να περικόψει την Υγεία των Ελλήνων για να βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των ποιοτικά αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων του Τρίτου Κόσμου, φέρνει στο φως σήμερα το newsbomb.gr.

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα, το newsbomb.gr δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του μνημονίου που συνιστά ταφόπλακα για την Υγεία των Ελλήνων. Η μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα κατάφερε και πήρε στα χέρια της το κατάπτυστο εκείνο κομμάτι του μνημονίου που θέλει να επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, όπου ουσιαστικά ζητά τις ζωές μας επί πίνακι. Ο εκβιασμός είναι καθαρός: για να σας δώσουμε τη δόση, εσείς πρέπει να θυσιάσετε χρόνια από τη ζωή του κάθε Έλληνα. Διαβάστε και φρίξτε:

«Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο.

Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική “αντικατάσταση γενοσήμου”)».

e3

Είναι τέτοιο το θράσος των τροϊκανών, αντιμετωπίζουν τόσο απροκάλυπτα την πατρίδα μας ως προτεκτοράτο, που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τον ωμό εκβιασμό: Εβαλαν οι ίδιοι με τονισμένα γράμματα (bold) τον όρο «πριν την εκταμίευση» της δόσης! Μας λένε ξεκάθαρα ότι: αν δεν αποδεχτείτε να ταΐζετε τον ελληνικό λαό με φάρμακα-δολοφόνους, λεφτά από εμάς δε βλέπετε!

Όμως, μας τα έχουν πάρει όλα. Εκοψαν τους μισθούς μας. Εκοψαν τις συντάξεις μας. Φορολόγησαν μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε. Τώρα, θέλουν να κόψουν και τις ζωές μας. Θέλουν να μας ταΐζουν αμφίβολης ποιότητας πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ισραήλ. Διότι, αυτό ακριβώς κάνει η συνταγογράφηση με βάση μονάχα τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου.

Απαγορεύει στον γιατρό να επιλέγει τη συγκεκριμένη θεραπεία που ταιριάζει στον συγκεκριμένο ασθενή, με το συγκεκριμένο ιστορικό και τη συγκεκριμένη πάθηση. Αντιθέτως, υποχρεώνει τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική ουσία γενικά και τον φαρμακοποιό να του χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο της κατηγορίας.

Με αυτό τον τρόπο, η τρόικα θέλει ουσιαστικά να πετάξει έξω από τα φαρμακεία όλα τα ποιοτικά ελληνικά επώνυμα γενόσημα και να κατακλύσει την ελληνική αγορά με τα πάμφθηνα ανώνυμα σκευάσματα του Τρίτου Κόσμου (αφού τα φάρμακα με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ παραγωγής δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του Τρίοτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο θα είναι η εξευτελιστικά φθηνή τιμή).

Αυτά ακριβώς τα ανώνυμα γενόσημα τα οποία προωθεί η τρόικα είναι που επανειλημμένα έχουν καταγγελθεί για τις άθλιες συνθήκες παραγωγής τους, όταν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί φαρμάκου του πλανήτη εντόπισαν ακόμη και σκευάσματα νοθευμένα, αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια κ.ο.κ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν λίγες μέρες από την αμερικανική αγορά αποσύρθηκε άρον-άρον τέτοιο αντικαταθλιπτικό, όταν διαπιστώθηκε ότι προκαλούσε σειρά σοβαρότατων παρενεργειών, μεταξύ των οποίων ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας!

Μάλιστα, στις ελάχιστες χώρες στον πλανήτη όπου έχουν εφαρμοστεί ανάλογα συστήματα διαπιστώθηκε –από διεθνείς μελέτες- ότι μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού!

Σα να μην έφτανε αυτό, μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει και το θάνατο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο κλάδος με τα υψηλά στάνταρ παραγωγής (που πρόσφατη διεθνής μελέτη χαρακτήρισε ως το «ανερχόμενο αστέρι» της ελληνικής οικονομίας) δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο επιλογής θα είναι η πάμφθηνη τιμή και η αδιαφορία για την ποιότητα θα είναι πλήρης.

Έτσι, οι βιομηχανίες θα βάλουν λουκέτο και 20.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας και την απώλεια των εσόδων από τη φορολόγηση μισθών και επιχειρηματικών κερδών. Κι όλα αυτά, σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, όταν –υποτίθεται ότι- ψάχνουμε τα έσοδα με το τουφέκι.

Όμως η καταστροφή δεν εξαντλείται σε αυτά. Από τη στιγμή που οι ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων ανώνυμων γενοσήμων θα μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, εξουδετερώνοντας τους Έλληνες ανταγωνιστές τους, κατά την πάγια τακτική τους, θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων τους. Μαζί τους θα εκτοξευτεί και η φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου, την οποία –υποτίθεται ότι- κόπτεται να μειώσει η τρόικα. Μηδέν εις το πηλίκον δηλαδή.

Ήρθε η ώρα αυτοί οι κύριοι να καταλάβουν ότι η Υγεία μας είναι το μόνο που μας έχει απομείνει. Είναι το ύστατο στάδιο της αξιοπρέπειάς μας. Ως εδώ και μη παρέκει.

Είναι πλέον η ώρα να πουν ΟΧΙ οι άνθρωποι τους οποίους ο ελληνικός λαός εξέλεξε για να τον εκπροσωπούν. Είναι η ώρα η τρόικα να ακούσει το ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ από τους υφυπουργούς και τον υπουργό Υγείας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν χρειαστεί. Είναι η ώρα, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να σταθεί στο ύψος του εθνικού του καθήκοντος και να αντισταθεί στα αναίσχυντα σχέδια των ξένων, που θέλουν να παίξουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταθεί όρθιος και να αποδείξει ότι επάξια φέρει τον τίτλο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός.

e1
e2
e3