ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: «Όχι» σε νέο κόμμα – «Ναι» σε Κεφαλογιάννη

Νίκος Νικολόπουλος: «Όχι» σε νέο κόμμα – «Ναι» σε Κεφαλογιάννη

Ο Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθαρίζει τις προτεραιότητες του, επισημαίνοντας πως δεν θα ήθελε να δημιουργήσει μία νέα παράταξη...

Σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο Olympia.gr ο κ. Νικολόπουλος εξάρει το ήθος του "συμπολεμιστή" του Μανώλη Κεφαλογιάννη...

1. Θα ιδρύσετε νέο κόμμα κ. Νικολόπουλε, μαζί με ονόματα της ευρύτερης κεντροδεξιάς όπως ακούγεται, όπως τον Ν. Κακλαμάνη;

Μπορώ να απαντήσω μόνο για λογαριασμό μου.

Προτεραιότητα μου, με οποιοδήποτε προσωπικό τίμημα είναι μαζί και με άλλα στελέχη, να εμποδίσουμε τους προσωρινούς και μεταβατικούς διαχειριστές και νομείς της κομματικής εξουσίας να σπρώξουν τους οπαδούς και τα στελέχη μας στην παντός είδους απόγνωση.

Σε όλη την επικράτεια αμέτρητα στελέχη και χιλιάδες οπαδοί αγωνιζόμαστε, ώστε η ΝΔ να μην γίνει ΠΑΣΟΚ, μόνο τότε θα αξίζει να υπάρχει, για το καλό της χώρας και των Ελλήνων.

Για αυτό συγκροτήθηκε και το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα. Για να συνεισφέρει στην αναγέννηση της χώρας και της κεντροδεξιάς παράταξης.

Διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα, να νοιαζόμαστε και να υπηρετούμε ένα κόμμα που δεν ενδιαφέρεται και δεν «εργάζεται» για το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Ο περήφανος δημοκρατικός λαός της ΝΔ, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να ανεχτεί τους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς μιας «ανοιξιάτικης παρέας», που με τις αποφάσεις της οδηγεί την χώρα, τον λαό της και την μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε «έναν ανυπόφορο «χειμώνα».

2.Θα επιμείνω και θα γίνω πιο συγκεκριμένη έχετε βρεθεί ποτέ με τον κ. Ν. Κακλαμάνη ή έχτε συζητήσει το θέμα ίδρυσης νέου κόμματος;

Ειλικρινά όχι, ποτέ!!!

3.Με άλλους βουλευτές αυτού που ονομάζουμε "κεντροδεξιά";

Συζητώ καθημερινά με πολλούς, Μοιραζόμαστε αγωνίες και σχέδια απολύτρωσης. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Καθώς και η ψυχολογία της εθνικής αντιπροσωπείας. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο ...

Είμαι παλιά «καραβάνα» της πολιτικής για να «τσιμπήσω».. Δεν έχω κάτι να σας ανακοινώσω.

Αρκεί να σας πω ότι και εγώ τα περί επικείμενης ίδρυσης νέου κόμματος, από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους τα πληροφορήθηκα. Αν με ρωτήσετε για το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, του ποίου είμαι συντονιστής, έχω πολλά και ενδιαφέροντα να σας απαντήσω.

Αλλιώς κάθε πράγμα στον καιρό του... Πάντα της ανασύνθεσης προηγείται η αποσύνθεση.....

4.Μα εσείς είστε με την ΝΔ; Δεν σας έχουν αποβάλλει; Άρα πώς νομιμοποιείστε να ζητάτε αλλαγή πορείας και άλλα τέτοια παρόμοια;

Εμένα κάποιοι νομίζουν ότι με «ξεπέταξαν»... αλλά ο λαός είναι εκείνος που αναγνωρίζει τον εκπρόσωπο του και τον εμπιστεύεται. Άρα εύκολα μπορεί να νομίζει ότι «ξέμπλεξε» με τον κάθε Νικολόπουλο, αλλά με την βάση, με την φωνή της συνείδησης τι γίνεται;

Μπορεί μία ηγεσία να αλλάξει τον λαό; Το αντίθετο συμβαίνει. Ο λαός αλλάζει εύκολα ηγεσία. Δηλαδή τελικά όλοι εμείς να μην παίζουμε!!!

Αυτό που ζητάμε και θέλουμε είναι η Νέα Δημοκρατία να ξαναγίνει Νέα Δημοκρατία. Εμείς όλοι είμαστε η Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε απλά με την Νέα Δημοκρατία και για αυτό αγωνιζόμαστε αμέτρητα στελέχη, ώστε η ΝΔ να μην γίνει ΠΑΣΟΚ για το καλό της χώρας και της κεντροδεξιάς παράταξης.

5.Πολλά σενάρια γράφτηκαν για την επόμενη μέρα της ΝΔ, ενώ δεν διαψεύστηκαν οι πληροφορίες για την ίδρυση από τον Αντ. Σαμαρά, μιας νέας παράταξης με την συμμετοχή πολλών κορυφαίων πρώην Υπουργών του ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα. Εσείς, το "Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα", πώς βλέπετε αυτή την μετεξέλιξη;

Σήμερα δεν έχουν αξία οι ταμπέλες. Σημασία έχει η πολιτική! Η πολιτική που παράγει «γλυκείς καρπούς» για τον λαό. Μια πολιτική, στηριγμένη στις διαχρονικές παρακαταθήκες που μας άφησαν πολιτικοί κολοσσοί, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής τριών παρατάξεων, με τελευταία τη Νέα Δημοκρατία, όπως είναι εντιμότητα, συνέπεια και έργο για την πατρίδα.

Πάντως σίγουρα, η αναγέννησή της δεν θα προκύψει μέσα από μια κλειστή θράκα πολιτικών του χθες, στην οποία θα συμπράξουν και όλοι οι «εκπεσόντες πρίγκιπες», του λαϊκιστικού ΠΑΣΟΚ ή τα ¨εξαπτέρυγα» του «αρχιερέα της διαπλοκής» όπως αποκαλούσε τον Κ. Σημίτη, ο Κ. Καραμανλής.

6.Κύριε Νικολόπουλε, τι ακριβώς είναι αυτό το νέο Κίνημα ;

Πρόκειται για τον «πρόδρομο» κάποιου Μεσσία-ας πούμε του Κ. Καραμανλή- ή κάποιου νέου κόμματος;

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, σαφώς και δεν είναι κόμμα, ούτε και αποτελεί αυτοσκοπό του, η δημιουργία κόμματος μέσα από αυτό.

Είναι η προσπάθεια κάποιων φίλων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι κάθε μέρα γίνονται όλο και περισσότεροι, για την αναγέννηση και την ανασύσταση μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θα εκπροσωπεί τον χώρο του κέντρου και της κοινωνικής δεξιάς.

7.Καλά κ. Υπουργέ, περιμένατε την διαγραφή σας για να βάλετε αυτά τα πολιτικά ζητήματα στην πολιτική ατζέντα;

Ακόμα και πριν την εμφάνιση νέων κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς ακόμα και πριν την διατεταγμένη διαγραφή μου, από την «ανοιξιάτικη παρέα» της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, είχε διαγνωστεί από πάρα πολλούς -και από μένα- η πολυδιάσπαση, αλλά και η «κόπωση» της ΝΔ, η οποία έτεινε να εκπροσωπεί ολοένα και πιο μεγάλες ηλικιακές ομάδες, με ολοένα και μικρότερη απήχηση στις νεότερες γενιές.

8.Καλώς, αλλά τι μας λέτε, δηλαδή ιδρύετε κόμμα μέσα στο κόμμα;

Μήπως είστε «βαλτός» και «λαγός» του ερχόμενου ή μάλλον του επερχόμενου; Τι επιτέλους ζητάτε όλοι εσείς που δηλώνετε Νεοδημοκράτες αλλά συγκροτείτε ένα «ΚΙΝΗΜΑ» που δημιουργεί πυρήνες σε όλη την Ελλάδα αα να είναι κόμμα;

Όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το δίκτυο, που ναι απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, πιέζουμε με όλες τις δυνάμεις μας με την αρθρογραφία, με τον δημόσιο λόγο και με την μαζική προσχώρηση στελεχών στις οργανώσεις του Κινήματος, για την γρήγορη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της πατρίδας και της κεντροδεξιάς, με τελικό αποδέκτη τον χειμαζόμενο πολίτη που ζητά ελπίδα και σχέδιο δράσης για την γρήγορη επανόρθωση του βιοτικού του επιπέδου..

Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, ως χώρα, ως λαός και ως παράταξη, πρέπει να ακολουθήσουμε την φορά του κοινωνικού «ανέμου» για να φτάσουμε στο ξέφωτο, αντικρίζοντας την Ελλάδα των ονείρων μας!!!

Αυτό δεν μπορεί να γίνει με «κουρασμένα παλικάρια» Αυτοί γεννήθηκαν κουρασμένοι, έγιναν «ευνούχοι» στις λογής – λογής στοές και club που στρατολογήθηκαν και προχωρούν ήδη κατάκοποι, οδηγώντας μας ολοταχώς στην καταστροφή!

9.Μιλήσατε, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, για την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου, πολιτικού οργανισμού στα πρότυπα των ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, της Ευρώπης θεωρώντας προφανώς ότι θα πρέπει να υπάρξουν τολμηρές αλλαγές στο κόμμα. Τώρα το θυμηθήκατε; Πριν τις εκλογές τα βλέπατε όλα ρόδινα;

Σας παραπέμπω στα πρακτικά, όλων των συνεδρίων, των κεντρικών επιτροπών καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής -των οργάνων που συμμετείχα- εκεί έχουν δημοσιευθεί, όλες οι δικές μου μεταρρυθμιστικές και σε μερικές περιπτώσεις ανατρεπτικές εισηγήσεις – προτάσεις.

Σε όλα αυτά τα ανώτατα όργανα του κόμματος, που ως τακτικό μέλος συμμετείχα από την πρώτη βαθμίδα ως νεολαίος μέχρι και την τελευταία θα βρείτε συγκεκριμένες προτάσεις, για την μετατροπή της ΝΔ, από αρχηγικό κόμμα σε πλατιά λαϊκό και δημοκρατικό.

Εισηγήσεις ολοκληρωμένες, που κάποιες τις επεξεργάστηκα με πολλά πολιτικά στελέχη, αλλά και με επιστήμονες τεχνοκράτες καθώς και με ομίλους Νέων, όπως η ΟΝΝΕΔ, η ΝΕΟΔΗΠΑ, η Λέσχη Πολιτικής Παρέμβασης Νέων, ο Όμιλος Νέων Πολιτικού Προβληματισμού, η Λέσχη Γυναικών κ.α..

Αξίζει να σας πω ότι τα συμπεράσματα αυτών των ημερίδων, δύο φορές τον χρόνο, τα δημοσιεύουμε στο περιοδικό «Πολιτικός Λόγος».

Προχωρήσαμε ακόμα και με κάποιους συναδέλφους μου Βουλευτές -για να προβάλλουμε αυτές τις θέσεις μας- ακόμη και στην έκδοση περιοδικού, με τον τίτλο «Πολιτικό Εντευκτήριο». Διοργανώσαμε ανοικτές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Την πολιτική εισήγηση μας, την τυπώσαμε σε ειδικό «πολιτικό τετράδιο», με τον τίτλο «ΤΟΜΕΣ και ΡΗΞΕΙΣ».

10.Κύριε Νικολόπουλε, αφού είναι "εκλεκτοί" γιατί δεν τους κατονομάζετε;

Θα σας πω για ένα πρωτοπόρο των πολλών ανατρεπτικών, μεταρρυθμιστών Βουλευτών. Τον σημερινό Γραμματέα της Π.Ε., τον φίλο και συμμαχητή μου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Τέλος, όλους τους σπουδαίους νεωτεριστές Βουλευτές καθώς και πάρα πολλά γραπτά υπομνήματα που θα βρείτε στο βιβλίο, που σύντομα θα εκδώσω με τίτλο: «Ο Καραμανλής που εγώ πίστεψα». Εκεί δημοσιεύω και όλη την αλληλογραφία που απέστειλα, εγώ και οι άλλοι λεγόμενοι «λοχαγοί», στους ε Προέδρους και φυσικά στον κ. Σαμαρά.

11.Μήπως είστε πολύ «αυστηρός» με τον σημερινό Πρόεδρο λόγω διαγραφής;

Τολμώ να σας πω πως δεν χαρίστηκα ποτέ.... σε κανέναν από τους Αρχηγούς που όλους τους υπηρέτησα με αυταπάρνηση χωρίς ποτέ να απαιτώ ή να επαιτώ την «δικαίαν μισθαποδοσίαν», όπως λέει και η Αγία Γραφή.

12.Μετά από όλα όσα μας είπατε γιατί διαφωνείτε στην διεύρυνση και την μετεξέλιξη της ΝΔ που γράφεται ότι προχωρά ολοταχώς ο Α. Σαμαράς;

Μαζί με μένα χιλιάδες, διαφωνούν και για αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια ταύτισης της ΝΔ με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, κάτι που μέρα με την μέρα συντελείται και με την «συνδρομή» της μιντιακής διαπλοκής καθώς και με την προσχώρηση του Αντ. Σαμαρά στις αντικοινωνικές και ολέθριες πολιτικές της Τρόικα.

Αυτή η προσχώρηση φέρνει ην φτωχοποίηση των Ελλήνων, βάζει «ταφόπλακα» στην παράταξη και δίνει άλλοθι στο «δίδυμο» της καταστροφής «Παπανδρέου – Βενιζέλος».

13. Μα μία επανίδρυση της κεντροδεξιάς μαζί με στελέχη επώνυμα του ΠΑΣΟΚ, θα δημιουργήσει ένα δυνατό νέο πολιτικό πόλο. Γιατί διαφωνείτε;

Αλήθεια ποια σχέση έχουν οι «πράσινοι» πρωταγωνιστές της αποδοχής του σχεδίου ΑΝΑΝ και της υποταγής της χώρας στην Τρόικα, με τους Ηγέτες της παράταξης μας, που τόλμησαν ακόμα και να βγάλουν την χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, παρά την κάθετη άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς και ενέταξαν την χώρα στην ΕΟΚ, που δεν δίστασαν να ορθώσουν το πολιτικό ανάστημα τους στο Βουκουρέστι και δεν υπέκυψαν στους παντοειδείς εκβιασμούς για την ψήφιση του σχεδίου ΑΝΑΝ και όλα αυτά για το καλό της πατρίδας και του λαού....

Για αυτό με σθένος τους προειδοποιούμε.

Όσο και αν ματαιοπονούν οι «νιόφερτοι», δεν θα μας πείσουν να λησμονήσουμε την πολιτική μας καταγωγή....

Να θυμάστε ότι όσο βαθύτερη είναι η ρίζα, τόσο πιο βέβαιη είναι η προοπτική.

Εμείς είμαστε γέννημα θρέμμα και γνωρίζουμε ότι μας χωρά όλους, όμως αυτή η παράταξη δεν χαρίζεται και δεν παραδίδεται σε «παρέες»... που θέλουν να «ασελγήσουν» στο εκλογικό της σώμα....

14.Μα όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ «κλείνει» ο κύκλος των προγενέστερων πολιτικών δυνάμεων, όπως κλείνει τώρα αυτός του ΠΑΣΟΚ. Εσείς τι θα κάνετε;

Σήμερα ο λαός δεν είναι εφεκτικός, όπως ήταν σε προηγούμενες περιπτώσεις. Εάν αυτό δεν το καταλάβουν τα ηγετικά στελέχη, τότε θα το επιβάλλουν οι κοινωνικές λαϊκές δυνάμεις της κεντροδεξιάς.

Παρ' όλα αυτά αν θέλουν κάποιοι να εγκαταλείψουν και πάλι την Ν.Δ. για να φτιάξουν ένα «ιμιτασιόν» πολιτικό μόρφωμα, ας το κάνουν.

Άλλωστε το έχουν ξαναδοκιμάσει. Ας το θυμηθούν και ας ντρέπονται... Εγώ πάντως δεν θα ντρέπομαι...

Γιατί ξέρω ότι οι μεγάλες αποφάσεις, απαιτούν και το μεγάλο «ΟΧΙ»... και έχω μάθει στα ΔΥΣΚΟΛΑ...

Αλίμονο στους «κληρονόμους» ή τους δοτούς που είναι μόνο για τα εύκολα... που τους εκπαίδευσαν να λένε μόνο ναι....

Διαβάστε επίσης:

Νικολόπουλος: Ο Σαμαράς μετατρέπει τη ΝΔ σε πριβέ κλάμπ

Ερώτηση Νικολόπουλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αυτός που θα πει «ναι» στα φάρμακα - δολοφόνους δεν είναι Έλληνας