ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Τσίπρας: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα !

Α.Τσίπρας: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα !

Μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου» αλλά και των «εθνικών δυνατοτήτων για ανάκαμψη», έστειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Λάρυμνα, όπου σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους και το σωματείο τους για την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτή τη φάση.

«Το μεγάλο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή. Το μεγάλο έγκλημα είναι ότι θέλουν τώρα, που βρίσκονται στην εξουσία αυτοί που κατεδάφισαν τον τόπο, να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εθνικό πλούτο για να μην έχει στα χέρια της, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που θα αναλάβει πολύ σύντομα, τα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζόμενους στην πύλη του εργοστασίου. Χαρακτήρισε τη ΛΑΡΚΟ «εμβληματική επιχείρηση», που το 2010 και 2011 είχε κέρδη και κατέχει «το 3% των εθνικών εξαγωγών», για να συμπληρώσει πως «πρόκειται για μια ιστορική βιομηχανία που έχει συνδέσει την παρουσία της με τις δυνατότητες και τις πρωτοβουλίες παραγωγικής και βιομηχανικής ανασυγκρότησης του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις προβλέψεις εισροών από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις επιλογές των μέτρων. «Μας έχουν φορτώσει χρέη μέχρι το λαιμό», είπε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να αντιδράσει, αλλά ούτε και να διαπραγματευτεί. Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, είπε πως «ο λόγος είναι ότι οι πιστωτές ζητούν να πάρουν και τα τιμαλφή, να πάρουν και τα ασημικά, να πάρουν ότι έχει απομείνει» και χαρακτήρισε την πώληση της ΛΑΡΚΟ «εθνικό έγκλημα». «Δεν θα σταματήσουμε να δίνουμε συνεντεύξεις και να φωνάζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη ότι αυτό το ξεπούλημα εμείς θα το σταματήσουμε και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε αυτή την παράνομη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ», τόνισε ο κ. Τσίπρας θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα θύμισε μια ρήση του Ηλία Ηλιού:

«Κάποτε ένας ιστορικός ηγέτης της αριστεράς, ο Ηλίας Ηλιού, στο Κοινοβούλιο έλεγε «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Το ίδιο θα πράξουμε τώρα και εμείς», είπε, ανεβάζοντας αισθητά τους τόνους και χαρακτήρισε παράνομη την τοποθέτηση του πρόεδρου στο ΤΑΙΠΕΔ. «Είναι παράνομο, γιατί ακόμη και με τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν, ήθελε αυξημένη πλειοψηφία από την αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να διοριστεί. Δεν είχε αυτή την πλειοψηφία», είπε ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας πως έχει γίνει προσφυγή για το θέμα.

«Όλοι περιμένουμε ότι αυτή η προσφυγή θα δημιουργήσει πραγματικά νομικό κώλυμα σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θέλουν να περάσουν με πολύ γρήγορο τρόπο…», σημείωσε. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, ανέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την πορεία της επιχείρησης μέχρι σήμερα, τις συναντήσεις, συσκέψεις και διαβουλεύσεις που είχαν μέχρι με το υπουργείο, και επανέλαβαν ότι παρά τα προβλήματα το εργοστάσιο μέχρι σήμερα κινείται με ρυθμούς μιας κερδοφόρου επιχείρησης, ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για περίπου 20.000 οικογένειες, σε 6 νομούς, που ζουν από τη συγκεκριμένη βιομηχανία.