Απίστευτη κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου

Απίστευτη κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου

Σε απάντηση προχώρησε η Νεολαία Συνασπισμού στην «εμφυλιοπολεμική», όπως την χαρακτηρίζουν, ανακοίνωση της ΝΔ.

«Η 5η φάλαγγα των μνημονίων και των τραπεζών, με εμπροσθοφυλακή την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ξεσκεπάζεται. Αυτοί που οδηγούν την κοινωνία στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, αυτοί που καταδικάζουν τη νέα γενιά στην ανεργία, την επισφάλεια και την μετανάστευση, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να τρομοκρατήσουν όποιον νέο άνθρωπο αντιστέκεται και παλεύει για την αξιοπρέπεια του.

Οι βουλευτές της «κοινής συνισταμένης» του μνημονίου, ως νοσταλγοί του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, τολμάνε να αποκαλούν δοσίλογους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή. Να είναι σίγουροι οι κουκουλοφόροι του μνημονίου, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις ακραίες πολιτικές τους να διαλύσουν την κοινωνία. Δε θα υποχωρήσουμε απέναντι στο φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Νοιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και γίνονται γραφικοί και θρασείς την ώρα της κατάρρευσης τους. Μας κλέβουν το μέλλον, ήρθε η ώρα να τους κάνουμε παρελθόν.

ΥΓ. Θα περιμέναμε από το κόμμα που βρισκόταν στην κυβέρνηση στις 6/12/08, όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση».

Νωρίτερα, προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση και τον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νταβλούρο στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για την αυριανή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στη ΝΔ ζητώντας είτε να αποσύρει την ανακοίνωση είτε να την ανασκευάσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ατζέντα, η φρασεολογία, το γράμμα τέτοιων ανακοινώσεων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπάρχει μόνο την προηγούμενη του εμφυλίου. Σας προειδοποιώ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά. Η δημοκρατία δεν καλύπτεται από τέτοια φρασεολογία».

Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος αντέδρασε κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι συνοδοιπόρος με τη Χρυσή Αυγή. «Είναι απίστευτη η τακτική σας και αυτό που προασπίζεστε. Είναι πλέον γνωστό ποιοι υπηρετούν και τι, και τι υπερασπίζονται και ποιοι. Οι μάσκες έπεσαν καταλάβετέ το. Αποκαλυφθήκατε. Είστε συνοδοιπόροι με την Χρυσή Αυγή. Έχετε την έννοια μιας ιδιότυπης τρομοκρατικής αντίληψης μπροστά στα αλλόκοτα που θέλετε να επιβάλετε».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης προσπάθησε να σταματήσει την συζήτηση καθώς ήταν άσχετη με το αντικείμενο της Επιτροπής, προκαλώντας την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο κ. Νταβλούρος. «Το δικαίωμα για να αστυνομοκρατεί έχει μόνο ο κ. Νταβλούρος; Ντροπή σας γιατί διευθύνετε τη συζήτηση», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Ο καθένας έχει την ιστορία του και δεν σας επιτρέπω να μιλάτε με αυτό το ύφος», αντέτεινε ο κ. Βιρβιδάκης. «Να διαβάσετε την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Προηγήθηκε «ανταλλαγή» ανακοινώσεων, με πρώτη εκείνη της νεολαίας του Συνασπισμού, υπό τον τίτλο ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ» και περιεχόμενο, μεταξύ άλλων, «σήμερα, που η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, που οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης συνιστούν πλέον καθεστώς και η ανεργία καλπάζει, ο αγώνας για ελπίδα και κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν πλέον μονόδρομο. Δεν περιμένουμε πλέον κάποια αφορμή. Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις 11.00 και 17.00 στην Αθήνα στα Προπύλαια, και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!».

Απάντηση στη νεολαία του Συνασπισμού έδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ με δική του ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Η πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ, με εμπροσθοφυλακή τη νεολαία του, ξεσκεπάζεται. Βγάζουν τις μάσκες, φορούν τις κουκούλες και εξοπλίζονται με μολότοφ, με σκοπό να κάψουν για μία ακόμη φορά την Αθήνα και να λεηλατήσουν τις περιουσίες των πολιτών. Άλλωστε, οι βουλευτές της κοινής πια συνισταμένης, έχουν φροντίσει ήδη, ως άλλοι δοσίλογοι κουκουλοφόροι της κατοχής, να στοχοποιήσουν αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δίνοντάς τους βορά στις ορέξεις εγκληματικών στοιχείων, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο».