ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αντάρτικο Μαρκόπουλου έγινε με εντολή Σαμαρά!

Το αντάρτικο Μαρκόπουλου έγινε με εντολή Σαμαρά!

Διά στόματος Χρύσανθου Λαζαρίδη το πρώην στέλεχος του κόμματος Καμμένου ελπίζει σε… υπουργικό θώκο μετά τους τοματοκεφτέδες και τα μυδοπίλαφα!

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της «Νέας Δημοκρατίας» η αποκάλυψη ότι ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος βρισκόταν σε επικοινωνία με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη εδώ και καιρό. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αποδεικνύεται προσχεδιασμένη η κρίση στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»… Από ποιον; Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ότι δε θα τους έκανε εντύπωση αν, με τις ευλογίες Σαμαρά, η όλη κίνηση ήταν μελετημένη από την πρώτη στιγμή, ώστε η ΝΔ να τοποθετήσει μέσα στους ΑΝΕΛ ένα Δούρειο Ιππο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να κάνει την κίνησή του, την κατάλληλη στιγμή.

Με την παροιμία «λαγός πιπέρι έτριβε, κακό της κεφαλής του» σχολίασε ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. την εμπλοκή που φαίνεται πως έχει ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης στην εσωκομματική ένταση που έχει ξεσπάσει στο κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου.

Η αποκάλυψη του “Newsbomb.gr” για τη μυστική συνάντηση που οργάνωσε ο αποπεμφθείς κ. Κώστας Μαρκόπουλος με τον κ. Λαζαρίδη, παρουσία του «έτερου Καππαδόκη» κ. Χρήστου Ζώη σε μεζεδοπωλείο στο κέντρο των Αθηνών προκάλεσε σειρά αντιδράσεων. Η περιγραφή που δώσαμε χθες βράδυ έκανε κάποιους να πουν πολλά περισσότερα και να προκαλέσουν συζητήσεις.

Όντως λοιπόν, η συνάντηση έγινε στο «Γκούγκου» που βρίσκεται στην οδό Σίνα. Σε ένα χώρο που θυμίζει το παντοπωλείο του Ζήκου από την ταινία «Της κακομοίρας» λέγεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος επέλεξε να γίνει η τελική συμφωνία που μεθόδευε εδώ και πάρα πολύ καιρό ώστε να γυρίσει στο «μαντρί» με όλες τις πολιτικές πρόνοιες που πρέπει να έχει ένας «άσωτος υιός». Δεν γνωρίζουμε αν είναι σημειολογική η επιλογή του χώρου αλλά σίγουρα ενόχλησε πολλούς σε Ν.Δ. και «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Οι κινήσεις του κ. Κ. Μαρκόπουλου

Οι νηστήσιμοι τοματοκεφτέδες ή το μυδοπίλαφο που ετοίμασε ο κ. Θανάσης ύστερα από τη συνεννόησή του με τον κ. Μαρκόπουλο δεν σχολιάστηκε τόσο πολύ, όσο το σχέδιο του προσώπου που εμπιστεύθηκε ως γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματός του ο κ. Πάνος Καμμένος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αποπεμφθείς από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» όχι μόνο είχε προειδοποιήσει για τις προθέσεις του απαντώντας σε ερώτημα – παγίδα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2 Δεκεμβρίου, αλλά βρίσκεται τώρα στο εξωτερικό επικαλούμενος προγραμματισμένο ταξίδι στο Παρίσι.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο κ. Μαρκόπουλος δεν βγαίνει επισήμως να απαντήσει στις πληροφορίες και την κριτική που δέχεται, αλλά αρκείται να διαμαρτύρεται στο παρασκήνιο για τα -εύλογα- σχόλια που διατυπώνονται σχετικά με τις επιλογές του.

Ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. που συναντήσαμε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για τα όσα συμβαίνουν και δείχνουν τον κανιβαλλισμό που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα, πλήττοντας τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με την ανοχή (ή και τη συμφωνία) του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το αντάλλαγμα που υποσχέθηκε ο Χρύσανθος

«Μια παράταξη που κατήγαγε ιστορικά ποσοστά νίκης με 45 και 47 τοις εκατό έρχονται να την απαξιώσουν στην κοινή γνώμη, η ηγετική ομάδα του προέδρου και ένα πρόσωπο που απεδείχθη ανειλικρινής στις θέσεις του» σχολιάζει το ίδιο πρόσωπο. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. επικρατεί η αντίληψη ότι ο κ. Μαρκόπουλος φαινόταν από την αρχή πως ήθελε να προκαλέσει κρίση έναντι συγκεκριμένου ανταλλάγματος.

Όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μαρκόπουλος συμπαρέσυρε αρχικώς τους κυρίους Χρήστο Ζώη, Γιάννη Μανώλη και Δημήτρη Σταμάτη στο σχέδιό του για να επιστρέψει στο κόμμα και να πάρει θέση εν όψει του κυοφορούμενου ανασχηματισμού (όπως επίσης έχουμε γράψει από χθες). Φημολογείται ότι σχεδίαζε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη διαρροή στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» με το αντάρτικο που ξεκίνησε.

Καραμπόλα με Κεφαλογιάννη

Κι επειδή για όλα υπάρχει ένα τίμημα ψιθυρίζεται στη ΝΔ -και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό που πιθανώς να οδηγήσει σε γκρίνιες και εσωτερικούς διαγκωνισμούς στη Συγγρού- ότι ο κ. Μαρκόπουλος έχει λάβει τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού διά στόματος του κ. Λαζαρίδη πως θα συμμετέχει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Μετά το πανάκριβο μουσικοχορευτικό πανηγύρι της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο για τον ελληνικό τουρισμό ήδη υπάρχει ένας θώκος για τον οποίο μπορεί να ελπίζει ο αποπεμφθείς γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.