ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Στουρνάρας: Ακόμα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Γ. Στουρνάρας: Ακόμα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Την ώρα που η χώρα κάνει τεράστια προσπάθεια για να ξανασταθεί στα πόδια της και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της στο εξωτερικό

ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, έρχεται με σημερινή του συνέντευξη στους Financial Times, να δηλώσει ότι η Ελλάδα ακόμα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βγει από το ευρώ.

Η επόμενη χρονιά για την Ελλάδα θα είναι «όλα ή τίποτα» όσον αφορά το μέλλον της χώρας στην Ευρωζώνη», δήλωσε ίδιος ο υπουργός υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο την εθνική προσπάθεια. Μάλιστα δεν δίστασε να ξανακάνει λόγο για πιθανή χρεοκοπία δηλώνοντας ότι «ακόμα αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας»

«Θα τα καταφέρουμε αυτή τη χρονιά αν μείνουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ» είπε ο κ. Στουρνάνρας. Και συνέχισε: «Ωστόσο θα έρθει το τέλος, αν το πολιτικό σύστημα θεωρήσει ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για να αντιμετωπιστεί. Ο,τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι απαραίτητο αλλά όχι επαρκές για να επιτύχουμε μία μόνιμη λύση για την Ελλάδα. Το θέμα τώρα είναι η εκτέλεση».

Ο κ. Στουρνάρας δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η Ελλάδα θα εστιάσει την επόμενη χρονιά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν κατάφερε να κάνει την χρονιά που φεύγει, καθώς και στις αποκρατικοποιήσεις αλλά και στο να «διώξει» όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τις επενδύσεις.

Όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης υπογράμμισε: «Η απόφαση των εταίρων μας να μας δώσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που περιμέναμε απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο. Τυχόν αποτυχία της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος της θα τη διώξει από το ευρώ».

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε λέγοντας ότι «θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά το 2013. Αλλά αν μείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, αν μειώσουμε το έλλειμμα και ολοκληρώσουμε τα μέτρα για την ανταγωνιστικότητα, το 2014 και το 2015 θα είναι πολύ ευκολότερα τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης:

Γ. Στουρνάρας: Αξιοζήλευτο το επίπεδο ευημερίας της Ελλάδας!

Φόρος 22% σε όσους δεν συγκεντρώνουν τις αποδείξεις