ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικός αντιπερισπασμός για την κοινοβουλευτική εκτροπή!

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικός αντιπερισπασμός για την κοινοβουλευτική εκτροπή!

Την εκλογή εννεαμελούς πολιτικού οργάνου για την αντιμετώπιση τρεχόντων ζητημάτων αποφάσισε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίασή της, ενώ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει εξαπολύσει πολυεπίπεδη επίθεση αντιπερισπασμού, με στόχο την συγκάλυψη των καταστροφικών κοινωνικών επιπτώσεων από την πολιτική των μνημονίων καθώς και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Τα μέλη του νέου οργάνου είναι οι Τσίπρας Αλέξης, Βίτσας Δημήτρης, Σκουρλέτης Πάνος, Λάμπρου Πάνος, Μπαλάφας Γιάννης, Ρινάλντι Ρούντι, Μητρόπουλος Αλέξης, Λαφαζάνης Παναγιώτης και Νταβανέλλος Αντώνης.

Στην ανακοίνωση, με την οποία ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εκτροπή, σημειώνοντας ότι η κοινοβουλευτική εκτροπή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει, με κάθε κόστος για την κοινωνία, τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τις επιταγές του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, προσθέτει, ο τρόπος ψηφοφορίας για τη λίστα Λαγκάρντ στοχεύει στη συγκράτηση των κυβερνητικών διαρροών και στο κουκούλωμα της υπόθεσης, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς.

Σχετικά με τις πράξεις βίας του τελευταίου διαστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την «αυτονόητη πολιτική καταδίκη», ωστόσο επισημαίνει ότι παρά τη στάση αυτή, υπήρξε μια «άνευ προηγουμένου, συντονισμένη επίθεση συκοφαντίας και λάσπης της ΝΔ και της κυβέρνησης». Από την πρώτη στιγμή, τονίζει η Γραμματεία, τονίσαμε ότι οι ενέργειες αυτές αντικειμενικά στρέφονται εναντίον των αγώνων του λαού και αποπροσανατολίζουν από τα επίδικα της συγκυρίας, ενώ συγχρόνως είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της αριστεράς.

Με χυδαίο τρόπο, σημειώνει, «η κυβέρνηση στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επενδύοντας μικροπολιτικά στην καλλιέργεια ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Η πολιτική ανευθυνότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο».

Ως προς τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα η Γραμματεία αναφέρει ότι «οι προσπάθειες του μνημονιακού τόξου των πολιτικών, οικονομικών και μιντιακών δυνάμεων, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα πέσουν στο κενό» και προσθέτει ότι «το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις μας θα προωθήσουν για άλλη μια φορά την κοινωνική ατζέντα, θα εκφράσουν τις αγωνίες του λαού για την ανατροπή της βάρβαρης λιτότητας που οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, θα οργανώσουν τα μέτωπα αντίστασης και αλληλεγγύης, τους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας».