ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε ομογενείς: Να είστε περήφανοι για την Ελλάδα

Τσίπρας σε ομογενείς: Να είστε περήφανοι για την Ελλάδα

Από την Ουάσινγκτον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δραματικές στιγμές που βιώνει η χώρα

Έμφαση στην «αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού», έδωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους ομογενείς να είναι περήφανοι για την καταγωγή και την κληρονομιά τους.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους Έλληνες ομογενείς για όσα κάνουν για την Ελλάδα.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση μετά δείπνου που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI) σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις «δραματικές στιγμές» που βιώνει η χώρα, με στοιχεία για αύξηση της ανεργίας.

Τους προσκεκλημένους παρουσίασε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ), Νίκος Λαρυγγάκης, Ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρέσβης της Κύπρου, Παύλος Αναστασιάδης, Αμερικανοί διπλωμάτες και μέλη του Κογκρέσου.

Ο κ. Τσίπρας, ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα των επαφών του στην Ουάσιγκτον με συνάντηση στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) και στη συνέχεια μίλησε στο Brookings.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα θα μεταβεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ερικ Ρούμπιν. Στη συνάντηση αναμένεται να είναι παρόντες και άλλοι αξιωματούχοι που ασχολούνται με ζητήματα της περιοχής, καθώς και με οικονομικές υποθέσεις. Στης συνέχεια, θα έχει χωριστές συναντήσεις με Αμερικανούς βουλευτές.

Αύριο, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία στελεχών του Ταμείου.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του κ. Τσίπρα: