ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Έλληνα διπλωμάτη: Αμερικανοί μισθοφόροι στη Βουλή

Βόμβα Έλληνα διπλωμάτη: Αμερικανοί μισθοφόροι στη Βουλή

Μια αποκάλυψη-βόμβα κάνει ο κορυφαίος Έλληνας διπλωμάτης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του Καναδά.


Ο κ. Χρυσανθόπουλος δηλώνει σαφώς ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με τη διάδοχο εταιρεία της αμερικανικής Blackwater, για να προσλάβει μισθοφόρους για τη φύλαξη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Blackwater ήταν η κύρια εταιρεία μισθοφόρων που ανέλαβε την επιβολή της τάξης στο Ιράκ και τη φύλαξη Αμερικανών αξιωματούχων, μετά την εισβολή των Αμερικανών και είναι διαβόητη για πρακτικές βασανιστηρίων κατά των Ιρακινών. Η εταιρεία έχει μετονομαστεί σε Academi.

Επίσης, καταγγέλλει παρέμβαση της κυβέρνησης στον Τύπο, υποστηρίζοντας ότι έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές στα μέσα ενημέρωσης για το «τι επιτρέπεται να λέγεται και τι όχι».

«Δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα δημοκρατία», λέει και σημειώνει «στις δημοκρατίες τα κοινοβούλια δεν χρειάζονται προστασία».

Για το μέλλον της Ελλάδας είναι απαισιόδοξος, αν συνεχιστεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. «Θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή, ακόμα και ένας εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανός υπό αυτές τις συνθήκες».

Αναφερόμενος δε στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές λέει, «δεν μπορείς να σώσεις μία χώρα, καταστρέφοντάς τη».

Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος έχει θητεύσει ως πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, το Τορόντο και το Πεκίνο, ενώ ως νεαρός διπλωμάτης συμμετείχε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ελλάδας στην ΕΟΚ, το 1977. Μέχρι το 2012 ήταν Γ.Γ. της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας.