ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απειλή παραίτησης από Στουρνάρα

Απειλή παραίτησης από Στουρνάρα

Ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να «μαζέψει» όσους του επιτίθενται- Εκβιάζει και ποντάρει στη στήριξη των Γερμανών

Την απειλή παραίτησης επιστράτευσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας προκειμένου να αναγκάσει τον κ. Σαμαρά να παρέμβει στις συνεχόμενες επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής και τις θετικές αναφορές στον Κώστα Καραμανλή, πίστευε ότι είχε εκτονωθεί η κατάσταση. Είδε όμως με έκπληξη να του επιτίθεται και ο Γραμματέας της Ν.Δ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ διαπιστώνει ότι ο νέος φόρος για τα ακίνητα συναντά σφοδρές αντιδράσεις και είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αποδεκτός.

Παράλληλα, γνωρίζει ότι οι αστοχίες του προγράμματος θα οδηγήσουν στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας από το πρώτο ευρώ υπολογίστηκε για να αποφέρει τα 3,2 δις ευρώ το 2014. Αν υπάρξει αφορολόγητο , έστω και 50.000 ευρώ, θα υπάρξει υστέρηση 1.2 δις. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα 1.2 δις θα αναπληρωθούν είτε από νέους φόρους είτε από περικοπές μισθών και συντάξεων.

Υπάρχει όμως και αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, οι πολίτες δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις και τους φόρους τους προς το δημόσιο, κάτι που δημιουργεί την αίσθηση μιας στάσης πληρωμών αλλά και κόπωσης από την πλευρά της κοινωνίας.

Ο κ. Στουρνάρας φοβάται ότι μπορεί να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο και να έχει την τύχη του προκατόχου του στη θέση αυτή, του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Εκτιμά ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές και τα στελέχη της Ν.Δ, που καταφέρονται εναντίον του και αμφισβητούν την πολιτική του. Ο Υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε με την κατηγορία που εκτόξευσε εναντίον του ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος του καταλόγισε «μαγείρεμα» των στοιχείων για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ.

Επίσης πνέει μένεα κατά του κ. Παυλόπουλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε αλαζόνα για να απαντήσει οργισμένος ο κ. Στουρνάρας ότι «αν είναι αλαζόνας θα το κρίνουν οι πολίτες και όχι ο κ. Παυλόπουλος».

Στέλεχος της Ν.Δ δεν άφησε ασχολίαστη τη δήλωση αυτή του κ. Στουρνάρα, επισημαίνοντας σκωπτικά ότι «οι πολίτες δεν θα έχουν ποτέ την ευκαιρία να κρίνουν τον κ. Στουρνάρα αφού ποτέ ο ίδιος δεν θα τεθεί στην κρίση τους, θέτοντας υποψηφιότητα και περνώντας από τη δοκιμασία του σταυρού προτίμησης».

Ο Υπουργός Οικονομικών, παρά τα θετικά για τον ίδιο δημοσιεύματα, θέλει να τερματιστεί η αμφισβήτηση.

Προειδοποίησε το Μαξίμου ότι βρίσκεται στη θέση αυτή από «πατριωτικό καθήκον» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει την παραίτησή του αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Παράλληλα ενημέρωσε και τους δανειστές, με τους οποίους διατηρεί προνομιακή σχέση, προκειμένου να πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους.
Τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως να δούμε και έναν ωμό εκβιασμό από την τρόικα που θα συνοψίζεται στο «ή συμφωνείτε στο φόρο για τα ενοίκια ή δεν εκταμιεύεται η δόση».

Διαβάστε επίσης:

Επτά βουλευτές στέλνουν μήνυμα στο Μαξίμου