ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο από Μιχαλολιάκο στον Σαμαρά σαν μίνι υπουργικό! (pics)

Δείπνο από Μιχαλολιάκο στον Σαμαρά σαν μίνι υπουργικό! (pics)

Σε μίνι υπουργικό συμβούλιο μεταβλήθηκε το δείπνο που παρέθεσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ σε ψαροταβέρνα του Πειραιά.

Και αυτό γιατί στο τραπέζι που έγινε στο Μικρολίμανο («Στα 4 αδέρφια») έδωσαν το «παρών», εκτός του πρωθυπουργού και του δημάρχου, οι υπουργοί Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης και ο γ.γ του δήμου Στέλιος Διαμαντίδης.

Στην πορεία προστέθηκε ο παλιός άσος του Ολυμπιακού Μίμης Στεφανάκος, τον οποίο ο κ. Σαμαράς υποδέχτηκε με θέρμη. Στην παρέα ήταν και ο Κυριάκος Μιχαλολιάκος, αδερφός του δημάρχου Πειραιά και παλιός δήμαρχος Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή των προσώπων, καθώς όλοι σχετίζονται με θέματα που αφορούν την πόλη του Πειραιά.

Το... κυρίως πιάτο του δείπνου ήταν τα προβλήματα της πόλης, αλλά κυρίως τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στον Πειραιά και αφορούν τόσο τη ναυτιλία και τον πολιτισμό, όσο και την ανάπτυξη.

Στον πρωθυπουργό έγινε ενημέρωση για την πορεία της δημοπράτησης πέντε σημαντικών ακινήτων που είχαν εγκαταλειφθεί, την προώθηση της κατασκευής αναγκαίων συγκοινωνιακών υποδομών για την επέκταση του μετρό και τροχιοδρομικού δικτύου, τη διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων από τη λειτουργία του λιμένος, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, την εξασφάλιση κονδυλίων για την αναμόρφωση όψεων κτιρίων της πόλης, την υπογειοποίηση του δρόμου από το ΣΕΦ στο Σχιστό, την αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο, την τουριστική προβολή του Πειραιά κ.α