ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος ζητάει υπουργείο από το Σαμαρά!

Ο Βενιζέλος ζητάει υπουργείο από το Σαμαρά!

...την ώρα που το ΠΑΣΟΚ "βράζει" στο εσωτερικό του.

Εδώ και καιρό με ρεπορτάζ μας, σας έχουμε ενημερώσει ότι τα "τύμπανα πολέμου" έχουν αρχίσει να ηχούν στο ΠΑΣΟΚ από σειρά στελεχών που επικρίνουν το Βενιζέλο με το επιχείρημα ότι "έχει μετατρέψει το κόμμα σε αποκούμπι της σαμαρικής δεξιάς". Πολλοί είναι αυτοί- ακόμα και στελέχη που τον στήριξαν στην εσωκομματική μάχη το 2007- που τον μέμφονται ότι "ενδιαφέρεται μόνο για να αποσπάσει κομμάτι από την πίτα της εξουσίας", με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να χάνει διαρκώς τους λόγους ιδεολογικοπολιτικής ύπαρξής του.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Βενιζέλος δείχνει να μην πτοείται, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή συνεννόηση με τον Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του στον ερχόμενο ανασχηματισμό να του δώσει Υπουργείο! Αυτή η πληροφορία που διακινείται τα τελευταία 24ωρα σε κύκλους της Ιπποκράτους, έχει κάνει πολλούς στο ΠΑΣΟΚ να λένε ότι "ο Βενιζέλος έφθασε στο σημείο να ζητιανεύει ένα Υπουργείο από τη Νέα Δημοκρατία".

Την ώρα που ο Κουβέλης διαμηνύει ότι δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου στην κυβέρνηση (διαβεβαίωση όμως που φαίνεται να πείθει ελάχιστους), ο Ευάγγελος Βενιζέλος "δίνει τα ρέστα του" προκειμένου να κάνει ένα δυναμικό come back στην κυβέρνηση από την θέση του Υπουργού! Μετά από τόσα χρόνια σε υπουργικούς θώκους, ο κ. Βενιζέλος δείχνει να μην έχει "χορτάσει" από Υπουργικά αξιώματα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι δικοί του άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν τα καλύτερα λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς του.

Ο Σαμαράς είναι αρκετά έξυπνος για να αρνηθεί ένα Υπουργείο στον Βενιζέλο, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπει για τα καλά η "ταφόπλακα" στην ιδεολογική υπόσταση του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας τον δρόμο για την σταδιακή συγχώνευσή του από τη ΝΔ, γεγονός που στο πρωθυπουργικό περιβάλλον το βλέπουν ως μία θετική εξέλιξη.

Το βέβαιο είναι ένα: ότι όσο ο Βενιζέλος κατευθύνεται από τις εξουσιαστικές του φιλοδοξίες, τόσο το ΠΑΣΟΚ βαίνει συνεχώς συρρικνούμενο. Γι' αυτό κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον χρόνο που θα εκδηλωθούν οι αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό του. Ίσως συντομότερα απ' όσο αναμένει κανείς.