ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την τιμητική του ο Κυριακόπουλος και στην εξεταστική...

Την τιμητική του ο Κυριακόπουλος και στην εξεταστική...

Πολυμήχανος ως Οδυσσέας, ο Κυριακόπουλος ήθελε και "οικολογικές" επενδύσεις σε ότι απέμεινε από την Μήλο...

Η Ελλάδα μπορεί να έχει μεγάλη ιστορία αλλά όπως αποδεικνύεται έχει μία μικρή, ανακυκλώσιμη ελιτ. Πρόσωπα - παράγοντες που πρωταγωνιστούν εδώ και δεκαετίες στις πιο ασύνδετες φαινομενικά υποθέσεις.

Η αποκάλυψη λοιπόν που προέκυψε από την εξέταση του μάρτυρα - συμβούλου του πρωθυπουργού κ. Σταύρο Παπασταύρου και τις ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες. Ο κύριος Οδυσσέας Κυριακόπουλος, είχε συνεργαστεί και με τον κύριο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στην λίστα.

Ο κύριος Κυριακόπουλος όμως, είχε στενότατη συνεργασία και με την εξαδέλφη του κυρίου Παπακωνσταντίνου, η οποία είχε διαγραφεί από την λίστα. Μα και η σύζυγος του κυρίου Βιδάλη, στενού συνεργάτη του κυρίου Οδυσσέα Κυριακόπουλου και συμβούλου της κυβέρνησης, βρίσκεται στην λίστα!

Κατά τα άλλα, πριν από λίγες ημέρες, ο κύριος Κυριακόπουλος και ο κύριος Βιδάλης, πόζαραν περιχαρείς σε εγκαίνια μπουτικ... σοκολάτας στα βόρεια προάστεια.

Όχι, παρά το παντεσπάνι, η θρυλική Αντουανέτα δεν βρίσκεται στην λίστα.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από τα πρακτικά:

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τον κ. Βιδάλη;

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Τον γνωρίζω, αλλά δεν τον ξέρω προσωπικά. Ξέρω ποιος είναι. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο;

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Ξέρω ποιος είναι. Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος σε μία άλλη ανώνυμη εταιρεία στην οποία συμμετείχα, την εταιρεία AXITE η οποία είναι μια εταιρεία του Ανδρέα και Άγγελου Μεταξά…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Του ΣΕΒ τώρα λέμε.

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Του τέως ΣΕΒ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τον τέως προέδρου του ΣΕΒ.

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος σκεφθόταν να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, στην οποία ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εταιρεία;

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Η AXITE, είναι μια εταιρεία η οποία σε συνεργασία με τον διεθνή όμιλο SONEVA προγραμμάτισε και προγραμματίζει να κάνει μία ξενοδοχειακή, φιλική προς το περιβάλλον μονάδα στη Μήλο. Σε αυτή λοιπόν, την εταιρεία είχε έρθει σε κάποιες συζητήσεις με τον κ. Ανδρέα Μεταξά τον αδελφό του Άγγελου Μεταξά ο κ. Κυριακόπουλος προκειμένου να είναι και αυτός μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πότε ήταν αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Εγώ ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Μάρτιο του 2010. Οι διαπραγματεύσεις του κ. Κυριακόπουλου να εισέλθει στην εταιρεία νομίζω ότι είναι το 2006.

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Οπότε, με βάση αυτή τη σχέση, τον είχα συναντήσει σε δύο επιχειρηματικές συζητήσεις. Εγώ σαν δικηγόρος στο γραφείο «Ζέπου Γιαννόπουλου», του κ. Ματαξά και εκείνος σαν ενδιαφερόμενος, μετά στην εταιρεία του κ. Μεταξά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και συμμετείχε τελικά;

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Όχι, δεν συμμετείχε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Βιδάλης είπατε τον γνωρίζετε, γνωρίζετε απλώς ποιος είναι;

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Ναι, δεν τον γνωρίζω προσωπικά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με τον κ. Κυριακόπουλο έχετε αυτήν τη σχέση.

ΜΑΡΤΥΣ (Σταύρος Παπασταύρου): Συνάντηση δυο-τρεις φορές σε επίπεδο μιας επιχειρηματικής συμφωνίας που θα έκανε εκείνος με πελάτη μου.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα για S&B, Παπακωνσταντίνου και ζεόλιθο

Σκανδαλώδης εύνοια Παπακωνσταντίνου στην S&B

H S&B σχεδιάζει να καταστρέψει και τους Δελφούς