ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλουν κατ’ αντιπαράσταση Παπανδρέου με Βενιζέλο – Παπακωνσταντίνου

Θέλουν κατ’ αντιπαράσταση Παπανδρέου με Βενιζέλο – Παπακωνσταντίνου

Η πλειοψηφία των μοναδικών χρηστών που συμμετείχαν στην ανοικτή δημοσκόπηση απαιτούν από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής του για τη λεγόμενη «υπόθεση Λαγκάρντ»

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση Λαγκάρντ απαιτεί η πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Αυτό είναι το στοιχείο προκύπτει από τη νέα ανοικτή δημοσκόπηση που έκανε το “Newsbomb.gr” την εβδομάδα που πέρασε με τη συμμετοχή μοναδικών χρηστών της ιστοσελίδας.

Συμμετείχαν 4.059 αναγνώστες, οι οποίοι απάντησαν από την Παρασκευή 5 Απριλίου έως χθες στην εξής ερώτηση: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική για την “υπόθεση Λαγκάρντ” τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου». Η ερώτηση διατυπώθηκε με το δεδομένο ότι υπήρχε η πρόθεση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να καταθέσει υπόμνημα και να μην παρουσιαστεί αυτοπροσώπως.

Το 66,89% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δηλαδή 2.715 μοναδικοί χρήστες, απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να γίνει κατ’ ανταπαράσταση εξέταση του κ. Παπανδρέου με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και στον πρόεδρό της, τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην υπόθεση και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Ήθελαν να παρουσιαστεί ο Γ. Παπανδρέου

Σημαντικό είναι και το ποσοστό όσων υποστήριξαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως και να καταθέσει στην επιτροπή, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια διαδικασία με τη συμμετοχή των βουλευτών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και επικαλύπτουν το έργο της προανακριτικής επιτροπής, όπως οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ηλίας Κασιδιάρης… Πάντως την άποψη αυτή υποστηρίζουν 1.149 αναγνώστες, δηλαδή ποσοστό 28,31% επί όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, δεν φάνηκε ότι έχει διάθεση να εμφανιστεί στη Βουλή από την οποία εξακολουθεί να πληρώνεται. Όπως δημοσίευσε το “Newsbomb.gr” το μεσημέρι, ο κ. Παπανδρέου έχει βαρύ πρόγραμμα και δεν προλαβαίνει ούτε ως «γκεστ σταρ» να εμφανιστεί στην προανακριτική διότι παραδίδει το τελευταίο μάθημά του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Αμέσως μετά, θα δώσει βαρυσήμαντη ομιλία σε διάσημους και εκπροσώπους μεγάλων “hedgefunds” στο ναό του τζόγου, στο ξενοδοχείο “Bellagio” του Λας Βέγκας.

Περιττό θα ήταν να μεταφέρουμε αντίδραση βουλευτή της «Νέας Δημοκρατίας» την ώρα που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ. Το στέλεχος της Ν.Δ. σχολίασε πως ο κ. Παπανδρέου είτε θα αφηγηθεί πώς έσωσε την Ελλάδα, είτε θα αναφερθεί στις ευεργετικές ιδιότητες της βαλεριάνας κατά τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 101 ετών από τη βύθιση του «Τιτανικού».

Τα μικρά ποσοστά

Ίσως βέβαια ο πρώην πρωθυπουργός θα σκέφθηκε αυτό που υπέδειξε το 3,23% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του “Newsbomb.gr”. Υπήρξαν 131 μοναδικοί χρήστες που δήλωσαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα έπρεπε σε καμμία περίπτωση να εμπλακεί στην υπόθεση. Εντύπωση θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το εύρημα αφού όταν παρουσιάστηκε στην προανακριτική της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το διάλογο που είχε με τον κ. Γεωργιάδη δημοσιοποιήθηκαν πολλές κι ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μυστικά δείπνα στο Γαλάτσι και για περίεργες ζυμώσεις.

Το σίγουρο είναι πως με το υπόμνημα που κατέθεσε ικανοποιεί το αίτημα μόνο 64 αναγνωστών που αντιστοιχούν στο απειροελάχιστο ποσοστό του 1,58% επί των ερωτηθέντων.

Διαβάστε επίσης: