ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά

Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια ευκαιρία και μια υποχρέωση για να δούμε την πορεία της χώρας», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.


Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ακολούθησε στο βήμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά, υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις του στο εξωτερικό όπου είναι πολύ πιο συστημικός, θεσμικός ... σήμερα τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο» σημείωσε σε ειρωνικό τόνο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θυμωμένος γιατί διαβλέπει την προοπτική της εξόδου της χώρας από την κρίση και γιατί είναι αιχμάλωτος μια αντίφασης της ίδιας της παράταξης του που δεν μπορεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μία ευρωπαϊκή προοπτική και σε μια στρατηγική έντιμη, όπως του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο».

Αιχμές και έντονη κριτική όμως άσκησε ο κ. Βενιζέλος και για την στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε ότι αφορά στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».