ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε φιάσκο οδηγείται το μέτρο κατά της οπλοφορίας στη Βουλή

Σε φιάσκο οδηγείται το μέτρο κατά της οπλοφορίας στη Βουλή

Αδύνατος ακόμα και ο σωματικός έλεγχος των βουλευτών.

Ειρωνικά σχόλια προκάλεσε η κόκκινη κορδέλα που τοποθέτησαν οι αστυνομικοί της Βουλής στην είσοδο του Κοινοβουλίου, χθες, αναγκάζοντας όλους όσοι επιθυμούσαν να εισέλθουν, να μπαίνουν από την πλευρά που βρίσκονταν ο ανιχνευτής μετάλλων.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Σε ερώτηση όμως προς τους αρμόδιους αστυνομικούς υπαλλήλους, τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος εντοπιστεί να κατέχει όπλο, σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Αδυνατούν να ελέγξουν τον οποιονδήποτε βουλευτή αφού ο κανονισμός του Κοινοβουλίου προβλέπει την ανεμπόδιστη είσοδο και έξοδό τους.

Κάποιος μάλιστα θυμήθηκε, πως και επί προεδρίας του Φίλιππου Πετσάλνικου είχε ληφθεί παρόμοια απόφαση, με τους ελέγχους, ωστόσο να κρατάνε μόλις τρεις ημέρες. Μοναδικό μέτρο που μάλλον έχει δυνατότητα να εφαρμόσει η ηγεσία της Βουλής πάντως, είναι η δημόσια διαπόμπευση όσων εντοπιστούν να οπλοφορούν.

Στη χθεσινή διάσκεψη πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε από τους αντιπροέδρους να κάνουν συστάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων από τα οποία προέρχονται για τήρηση του Κανονισμού και ευπρεπή εμφάνιση στο Κοινοβούλιο.