ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Newsbomb γκρεμίζει τα ψέματα του ΔΝΤ

Το Newsbomb γκρεμίζει τα ψέματα του ΔΝΤ

«Η αναδιάρθρωση απλά δεν βρίσκεται στα χαρτιά μας», δήλωνε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Reuters τον Απρίλιο του 2011. «Νομίζω πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και πως θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις αγορές το 2012», έλεγε ο τότε «Τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

Η αφορμή για την βροχή των ερωτήσεων που είχε δεχτεί τότε όχι μόνο ο Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Στρος Καν και ο Σόιμπλε και όλοι μαζί διέψευδαν ενδεχόμενο PSI, είχε ξεκινήσει από δημοσίευμα τότε της Wall Street Journal. Σύμφωνα με την WSJ την άνοιξη του 2011 και επικαλούμενη πηγές του ΔΝΤ, η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να αφορά στο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος ώστε να αποπληρώσει το χρέος της ή να μειωθεί το ποσό που πρέπει να δοθεί πίσω στους επενδυτές, το γνωστό κούρεμα ομολόγων που έγινε δηλαδή ή αλλιώς PSI.

debt

Βεβαίως, όντως το «κούρεμα» με τις καταστρεπτικές συνέπειες για ταμεία και απλούς ανθρώπους, αλλά και εντελώς αντίθετες συνέπειες στην εκτόξευση του χρέους μας, πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια χιλιοστού του δημοσιεύματος ακριβώς ένα έτος μετά, με την απόλυτη συνεργασία ενός πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ και Πρωθυπουργό της χώρας μας τότε Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποκλείσει ένα χρόνο πριν μια τέτοια λύση. «Μιλάμε συνέχεια με το ΔΝΤ. Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση», είχε δηλώσει και η καταστροφή ιδιωτών μικροομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων στη χώρα μας που υποχρεωτικά εντάχθηκαν στο «παιχνίδι» αυτό έγινε εξίσου πραγματικότητα έναν χρόνο μετά όπως ακριβώς προέβλεπε το δημοσίευμα.

Capture

Το δημοσίευμα, με περίσσια θρασύτητα είχε διαψεύσει τότε επισήμως και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Παράλληλα, όπως είχε μεταδώσει τότε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, είχε δηλώσει, ότι μέχρι στιγμής το ΔΝΤ «δουλεύει με το πρόγραμμα όπως αυτό έχει καταρτιστεί».

«Υπήρξαν δημοσιεύματα στον Τύπο σήμερα αναφορικά με γερμανικά σχέδια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτά τα σχέδια δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία βάση», είχε δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε γραπτή δήλωσή του την ίδια ακριβώς ημέρα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου βοήθησε τα μέγιστα στο δημιουργία «παραπετάσματος καπνού» δηλώνοντας τότε, πως η Ελλάδα συγκεντρώνεται στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής και πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012 .

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι συνεχίζουμε το δημοσιονομικό πρόγραμμα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δομικών μεταρρυθμίσεων. Υπάρχει μεγάλη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις... για να μειωθεί το χρέος», είχε σημειώσει τότε ο ίδιος.

Εν ολίγοις δηλαδή, όλοι γνώριζαν άριστα ότι θα συνέβαινε «κούρεμα» ομολόγων το 2012, αλλά επισήμως το διέψευδαν, μέχρι κυρίως οι Γερμανοί τοκογλύφοι και «τυμβωρύχοι» της Ευρώπης να ξεφορτωθούν τα «τοξικά» ομόλογα σε βάρος πάντα των Ελλήνων. Όλο το παιχνίδι ήταν ακριβώς αυτό από την αρχή.

Όλοι γνώριζαν και γνωρίζουν πως ούτε «grecovery» υπάρχει ή θα υπάρξει ποτέ με αυτόν τρόπο και αυτό το αποδεικνύει σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ με τα απογοητευτικότατα μεγέθη ύφεσης που δημοσίευσε, σαφώς μεγαλύτερα και από τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις και σαφώς δεν ομιλούμε για κανένα «success story» εδώ, αλλά για την μεγαλύτερη και εγκληματικότερη κομπίνα που έχει στηθεί ποτέ σε βάρος μίας χώρας, ενός Έθνους και των πολιτών της, με μόνη ιστορική σύγκριση την Χιλή του Πινοσέτ και ούτε καν την Αργεντινή!

Απόδειξη της συνεχιζόμενης συγκάλυψης των γεγονότων του 2010-12, είναι όχι μόνο η πρακτική που ακολουθείται σήμερα, φανερώνοντας ένα ατελείωτο «deja vu», αλλά και η διαχρονική και επίμονη άρνηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου να προσκομίσει τα στοιχεία που σαφώς διαθέτει για τους προδότες και τους κερδοσκόπους της χώρας μας όπως επίμονα τα αιτείται ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και από την διαχρονική κάλυψη του Προβόπολου, από του Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο και τώρα Ι. Στουρνάρα.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν από την αρχή της κρίσης ο κ. Παυλόπουλος είχε προχωρήσει σε σειρά ερωτήσεων προς τους διαδοχικούς υπουργούς οικονομικών και ζητούσε ενημέρωση από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο για το πάρτι των κερδοσκόπων γύρω από τα ομόλογα, την ώρα που τα «όρνεα» του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ κατασπάραζαν το πτώμα της Ελλάδας.

Απάντηση την οποία βεβαίως δεν έλαβε ποτέ και εμμέσως τα ερωτήματα του πρώην υπουργού απαντήθηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, που κάνει λόγο για τρομακτικά λάθη σε βάρος της Ελλάδας, κυρίως εξαιτίας της επιμονής των ισχυρών της Ευρωζώνης που ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για να ξεφορτωθούν τα τοξικά ομόλογα, σε βάρος πάντα της χώρας μας.

Αυτή η σχεδόν «μεταμέλεια» του ΔΝΤ βεβαίως ίσως να έχει να κάνει με μία εσωτερική συμφωνία που είχε γίνει με τους Ευρωπαίους εχθρούς μας και όχι «εταίρους» μας, που σύμφωνα με κυρίως Αμερικανούς οικονομολόγους να βασιζόταν στο να κερδίσει απλά χρόνο η Γερμανία να ξεφορτωθεί τα τοξικό ομόλογα, να κερδίσει χρήματα από τους τόκους σε βάρος των ημιθανών Ελλήνων φορολογουμένων και στη συνέχεια να αφήσει την Ελλάδα να οδηγηθεί στον μοιραίο δρόμο της αναδιάρθρωσης του χρέους της.

Όμως η Γερμανία αθέτησε την υπόσχεσή της, εισπράττει πολλά, κερδίζει χωρίς μία «τουφεκιά» μία χώρα που πάντοτε εποφθαλμιούσε μαζί με τον πλούτο της και βέβαια έχει τους ανθρώπους της στη χώρα αυτή για το καταφέρει, χωρίς τον παραμικρό κόπο... Οι Αμερικάνοι αντιδρούν, γιατί παραγίναμε υποτελείς των Γερμανών, ενώ πάντοτε ήμασταν υποτελείς των Αμερικανών και τώρα βλέπουν, ότι μας χάνουν.

Ο κ. Παυλόπουλος λοιπόν είχε προχωρήσει και σχετικά πρόσφατα στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε αίτημα κατάθεσης μιας σειράς εγγράφων τα οποία ενδεχομένως θα αποκάλυπταν ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου την ώρα που η χώρα «βούλιαζε». Μάλιστα, ζητούσε αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν, διαδοχικά, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει, ζητούσε «από τον πίνακα αυτόν και τ' αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ' εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά».

Επιπλέον, ζητούσε για τις τράπεζες της αλλοδαπής να γίνει ομαδοποίηση με βάση τη χώρα της έδρας τους. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στη Βουλή το συγκεκριμένο αίτημα. Ο βουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει την ερώτηση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και επίσης δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Μετά από όλα αυτά μπορείτε όλοι να βγάλετε τα συμπεράσματά σας! Δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά για απτή πραγματικότητα γεωστρατηγικών και οικονομικών παιχνιδιών που στόχο είχαν το ανακάτεμα της «τράπουλας» και σε καμία περίπτωση την «διάσωση» της πατρίδας μας. Αυτό είναι αποκλειστικά δική μας δουλειά εάν ποτέ το αντιληφθούμε, το κατανοήσουμε και προσπαθήσουμε έτσι να περισώσουμε ή να διασώσουμε, ό,τι μπορεί πλέον να σωθεί! ...Σε λίγο που ολοκληρώνεται το σε βάρος μας έγκλημα θα είναι εντελώς αργά...

Διαβάστε επίσης:

To ΔΝΤ είπε τώρα όσα δεν απάντησε ο Προβόπουλος στον Παυλόπουλο