ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιόνι της Αμερικής ο Γιώργος Παπανδρέου

Πιόνι της Αμερικής ο Γιώργος Παπανδρέου

Βαριές κατηγορίες από Γερμανό χρηματιστηριακό αναλυτή

Σφοδρή επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου κάνει ο χρηματιστηριακός αναλυτής Ντιρκ Μίλερ, μέσω του βιβλίου του "Η Σύγκρουση" που κυκλοφορεί και στη χώρα μας.

Ανατρέχοντας στις σελίδες του βιβλίου, μπορεί να διαβάσει κανείς τα σχόλια του Γερμανού αναλυτή για τον πρώην πρωθυπουργό, τα οποία είναι τουλάχιστον απαξιωτικά για τον Έλληνα πολιτικό, στον οποίο καταλογίζει ευθέως εκτελεστικά καθήκοντα σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει: "Κατά τα φαινόμενα, ο Παπανδρέου ήταν το εκτελεστικό πιόνι της Αμερικής και προκάλεσε με κάθε τίμημα τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, ο ανταγωνισμός στο μέχρι εκείνη τη στιγμή ραγδαία αναπτυσσόμενου οικοδομήματος της Ενωμένης Ευρώπης και κυρίως το ευρώ που αποτελούσε απειλή για το δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα".

Ερωτήματα όμως θέτει ο κ. Μίλερ σχετικά και με το ρόλο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, διερωτόμενος για το κατά πόσο ήταν "στημένη" η κίνηση του να ξεμπροστιάσει την Ελλάδα ενώπιον της Ευρώπης σχετικά με το έλλειμμα.

Δίνει μάλιστα άλλη διάσταση ζήτημα, τονίζοντας πως αφού οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να στείλουν τον έκτο στόλο να χτυπήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις της Wall Street και εξαπέλυσαν οικονομικό πόλεμο εναντίον της κοινής ευρωπαϊκής οικονομίας, χρησιμοποιώντας τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ως Δούρειους Ίππους. Για τον Γερμανό αναλυτή, όλα αυτά τα γεγονότα συνδέονται και με τα συμβάντα γύρω από τον Κώστα Καραμανλή.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των ελληνικών υδρογονανθράκων, ο Ντίρκ Μίλερ συμβουλεύει τη Μέρκελ να αλλάξει στάση καθώς κινδυνεύει με τους χειρισμούς της να αφήσει την Ευρώπη έξω από τη μοιρασιά, αφήνοντας να εννοηθεί πως στο τέλος τα κοιτάσματα θα πέσουν σε ρωσικά ή αμερικανικά χέρια. Χαρακτηριστικά λοιπόν, σημειώνει: "Σε δέκα χρόνια θα βλέπουμε πλωτές πλατφόρμες σε Ελλάδα και Κύπρο και τους Ρώσους και τους Αμερικανούς να μας μοσχοπουλάνε το αέριο που είχαμε στα χέρια μας" και θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο διότι πέσαμε θύματα φθηνής προπαγάνδας από ΜΜΕ που ελέγχονται από τις ΗΠΑ.