ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρό μήνυμα για τους συγκυβερνώντες οι ψήφοι για την παραπομπή

Ηχηρό μήνυμα για τους συγκυβερνώντες οι ψήφοι για την παραπομπή

Όλες τις προηγούμενες μέρες ηΝ.Δ.και τοΠΑΣΟΚ διέρρεαν σε πρόθυμους δημοσιογράφους την εκτίμηση (την οποία βεβαίως αβίαστα αυτοί αναπαρήγαγαν…) ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως οΓ. Παπακωνσταντίνου θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο με πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα πλειοψηφία που μάλιστα δεν αποκλείεται να αγγίξει την παμψηφία των 300 βουλευτών!

Ήσαν τόσο βέβαιοι για το σκηνικό που είχαν στήσει, ώστε a priori θριαμβολογούσαν για τη μεγάλη «επιτυχία» τους κι έβαζαν και τους ελεγχόμενους δημοσιογράφους να φτιάξουν κλίμα!

Αφού είχαν φροντίσει να βγάλουν εντελώς εκτός κάδρου σοβαρών ευθυνών τους Βενιζέλο και ΓΑΠ με διαδικασίες που κάθε άλλο παρά τιμούν τα κοινοβουλευτικά ήθη (ποιος δεν θυμάται τις αθλιότητες που επιστράτευσαν κατά την πρώτη ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής, τότε που πήγαιναν και ψήφιζαν μόνο στην κάλπη για τον Παπακωνσταντίνου επιχειρώντας έτσι εξευτελισμό των βουλευτών τους;) θεωρούσαν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η σχεδόν παμψηφία για την παραπομπή του τέως «τσάρου» θα δικαίωνε εκ των υστέρων τις ασχήμιές τους.

Μάλιστα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb είχαν ετοιμαστεί και σχετικές τοποθετήσεις για μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Ωστόσο τα αποτελέσματα όχι μόνο δεν δικαίωσαν τις πολιτικά αήθεις μεθοδεύσεις τους, αλλά –αντίθετα- αποτέλεσαν ένα ηχηρό ράπισμα για τους αρχιτέκτονες των αθλιοτήτων!

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται μεν, αλλά με ψήφους λιγότερες ακόμα και απ’ τις ψήφους για την διεύρυνση του εις βάρος του κατηγορητηρίου!

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου είχαν ψηφίσει 235 βουλευτές, ενώ για την τελική απόφαση για την παραπομπή οι ψήφοι κυμάνθηκαν από 166 έως 220.

Φαίνεται ότι ένας αριθμός βουλευτών αντέδρασε καταψηφίζοντας την παραπομπή για κάποιο απ’ τα τρία αδικήματα ή απέχοντας ή ψηφίζοντας άκυρο, στις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που για άλλη μια φορά βρήκαν τον εύκολο στόχο για να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες του αναξιόπιστου πολιτικού συστήματος, ενώ άλλοι εμφανέστατα ενεχόμενοι (Βενιζέλος, ΓΑΠ) συνεχίζουν να προκαλούν και μάλιστα ο εις εξ αυτών να είναι σήμερα ο νούμερο δύο στην δικομματική κυβέρνηση!

Αλήθεια, πόσους πιστεύουν ότι κοροϊδεύουν, προκαλούν και περιφρονούν οι συγκυβερνώντες;