«Όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει»

«Όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει»

Πολιτική κάλυψη στους εφοριακούς παρέχει ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στο όνομα του φορολογούμενου.

Σε άτυπο σημείωμα που εστάλη για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφήνοντας σαφείς αιχμές και για τους προκατόχους του ο κ. Στουρνάρας κάνει λόγο για τηλεφωνήματα που δέχεται από εφοριακούς που αναρωτούνται γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν «ανέγγιχτοι» και ο ίδιος τονίζει ότι «δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Στο άτυπο σημείωμα ο υπουργός οικονομικών τονίζει: «Άφησα για το τέλος το σημαντικότερο: παρέχουμε πολιτική κάλυψη. Θα εξηγήσω τι εννοώ: λαμβάνουμε συνεχώς τηλέφωνα από Εφόρους και Επόπτες και ελεγκτές, οι οποίοι ρωτούν: Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;»

Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.

Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή».

Μάλιστα προσθέτει: «Παρέχω δηλαδή την πολιτική κάλυψη και προσωπική στήριξη σε καθέναν που θέλει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή. Αντίστοιχα, είμαι αμείλικτος σε καθέναν που κάνει τα στραβά μάτια».