ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από Αύγουστο... χειμώνας στο Μαξίμου

Από Αύγουστο... χειμώνας στο Μαξίμου

-Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για την κυβέρνηση

-Ποια είναι τα καυτά μέτωπα και πώς θα επιχειρήσει να αποφύγει τις κάλπες ο Σαμαράς

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τα σύννεφα έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύονται πάνω από τη δικομματική κυβέρνηση.

Τα «μπάνια του λαού» και η «ησυχία» που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες χαρακτηρίζονται από πολιτικούς αναλυτές ως η «ηρεμία πριν τη μπόρα».

Οι δύσκολες αποφάσεις του Σεπτεμβρίου αναμένεται να πλήξουν την κυβέρνηση και οι συνεργάτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να βγει η συγκυβέρνηση "στεγνή" από την καταιγίδα.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ετοιμάζεται για το πολύ σημαντικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα έχει διαμηνύσει στους υπουργούς του ότι άπαντες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, προκειμένου να μη χαθεί ούτε μισή μέρα για την ολοκλήρωση όλων των εκκρεμοτήτων έως το δύσκολο crash test του Σεπτεμβρίου με την τρόικα.

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν ήδη για ένα καυτό τετράμηνο μέχρι τα τέλη του χρόνου, και προβλέπουν ότι το στοίχημα του Δεκεμβρίου θα είναι ακόμη πιο απαιτητικό, κυρίως σε ό,τι αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο. Επιπρόσθετα, αν και διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, αναγνωρίζουν ότι η υλοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, αρκεί για να επιβαρύνει δραματικά το κοινωνικό κλίμα.

Επί του παρόντος, ο χρόνος τρέχει και η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της μόλις κάτι παραπάνω από έναν μήνα για να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα που έχει ψηφίσει.

Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη φροντίσει να κόψει κάθε συζήτηση για εκλογές, χρεώνοντας την όποια συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι στελεχών που δεν αποκλείει κάλπες μετά τις γερμανικές εκλογές.