ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατσόπουλος και Χωμενίδης έσπευσαν να υπερασπιστούν την Διβάνη

Τατσόπουλος και Χωμενίδης έσπευσαν να υπερασπιστούν την Διβάνη

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η συγγραφέας Λένα Διβάνη με το σχόλιο της για τον 19χρονο, έσπευσαν να την υπερασπιστούν οι συνάδελφοί της Πέτρος Τατσόπουλος και Χρήστος Χωμενίδης προκαλώντας νέο γύρο αντιδράσεων για το θέμα


Η σιωπή είναι χρυσός καμιά φορά, ίσως ακόμα και σοφία...

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι το ασπάζονται και οι σύγχρονοι αυτοαποκαλούμενοι «πνευματικοί» του τόπου, πόσο μάλλον όταν βρίσκουν γόνιμο ως πεδίο παράθεσης και αντιπαράθεσης... τον θάνατο ενός 19χρονου ανθρώπου για ένα «κω@@εισιτήριο» και δεν θεωρούν αυτό το γεγονός άξιο σχολιασμού αλλά... το ότι μία κυρία που έγραψε το σχόλιο που εξόργισε τους περισσότερους δέχτηκε ...ανθρωποφαγία!

Ειδικά, ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται να λησμόνησε ότι εκτός από την ιδιότητα του συγγραφέα διατηρεί και εκείνη του βουλευτή και όταν μιλάει εκπροσωπεί και ένα κόμμα, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πρώτο του σχόλιο ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».

1

Την δική του υπερασπιστική γραμμή έσπευσε να σχολιάσει αρνητικά και η συνάδελφός του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Έλενα Κανελλοπούλου, η οποία έγραψε στα social media: «Δεν έχει το σεβασμό μου κάποιος ΜΟΝΟ γιατί είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, ή γιατί έγραψε μερικά ευυπόληπτα.....Και δεν πρόκειται για λάθος λέξη....Πρόκειται για λάθος στάση.....Για λάθος πλευρά βρε αδερφέ....Για την ακρίβεια είναι απέναντί μου.... Και ναι εντάξει είμαι αριστερίστρια...Και λαϊκίζω επίσης....Βρε άντε από κει......».

Ο γνωστός συγγραφέας-βουλευτής έγραψε για δεύτερη φορά στον λογαριασμό του στο Facebook: «Εάν κρίνω από την πλειοψηφία των αντιδράσεων, έχει το θάρρος της γνώμης του εκείνος που συμφωνεί μαζί μας και είναι πουλημένο τομάρι εκείνος που διαφωνεί. Νοικοκυρεμένα πράγματα».

2

Ο έτερος φίλος της Διβάνη, κ. Χρήστος Χωμενίδης από την άλλη δεν παρέλειψε να συμμεριστεί τις θέσεις της καλής του φίλης κάνοντας «like» και δηλώνοντας ότι είναι κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λυντσάρισμα». Γι' αυτό και συμφώνησε απόλυτα με τη Διβάνη ότι «μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους».

Πολλοί ήταν, επίσης, αυτοί που ειρωνικά ταύτισαν τους δυο συγγραφείς με τη Διβάνη, μιλώντας για «ξεπεσμό» των διανοούμενων, για υποκρισία των δημοσίων προσώπων και για απίστευτη επιπολαιότητα...

Χαρακτηριστικό πάντως του κλίματος είναι οι οργισμένες αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών στα social media, οι οποίοι καταδίκασαν τις τοποθετήσεις των δυο συγγραφέων αλλά και του συγγραφέα και βουλευτή κ. Τατσόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Η Λ. Διβάνη αποκάλεσε «τζαμπατζή» τον 19χρονο νεκρό!

Αυτός είναι ο 19χρονος Θανάσης που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ

19χρονος σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ για ένα εισιτήριο

Νεκρός 18χρονος - Πήδηξε από το τρόλεϊ για να γλιτώσει τον έλεγχο