ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστροφή στο Μαξίμου με πολλά… μποφόρ!

Επιστροφή στο Μαξίμου με πολλά… μποφόρ!

-Η παραίτηση Σταυρίδη ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από την δικομματική κυβέρνηση.

-Ο Α. Σαμαράς θέτει την κυβερνητική μηχανή σε φουλ ρυθμούς ενόψει τρόικας

Στις θέσεις του επιστρέφουν από σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης μετά τη θερινή ραστώνη την οποία τους επέτρεψε για λίγο ο πρωθυπουργός.

Ο Α. Σαμαράς μετά από τις ολιγοήμερες διακοπές επιστρέφει στο Μαξίμου και θέτει την κυβερνητική μηχανή σε φουλ ρυθμούς καθώς, στις αρχές Σεπτέμβρη η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα και θα ζητήσει την υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων.

Η παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από την δικομματική κυβέρνηση και οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως κρίσιμες για το μέλλον της.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την πρώτη του σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες σήμερα το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Οικονομικών.

Την Τρίτη στις 10:00 το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς έχει συγκαλέσει σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχουν υποχρεώσεις και εκκρεμότητες ενόψει της νέας αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η πορεία των εσόδων, η κινητικότητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και το θέμα των πλειστηριασμών.

Παράλληλα θα πρέπει άμεσα ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Στουρνάρας να βρουν τον αντικαταστάτη του Στ. Σταυρίδη στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς το θέμα των αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που θα τεθούν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα, κάτι που το έχει πετύχει στους δύο προηγούμενους ελέγχους που πραγματοποίησε η τρόικα. Γι αυτό τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τους υπουργούς που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις να τηρήσουν πιστά τα χρονοδιαγράμματα.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη Σαμαρά με υπουργούς την Τρίτη στο Μαξίμου

Την παραίτηση Σταυρίδη ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας

Παραιτήθηκε ο Σταυρίδης από το ΤΑΙΠΕΔ

Εμίρης:Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων