ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Να πληρώσει η ΕΕ τα νοσήλια των λαθρομεταναστών

Γεωργιάδης: Να πληρώσει η ΕΕ τα νοσήλια των λαθρομεταναστών

Τη διεκδίκηση των νοσηλίων των λαθρομεταναστών που έχουν νοσηλευτεί στο ΕΣΥ από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «Έχουμε ζητήσει καταληκτική ημερομηνία να είναι η 28η Αυγούστου, ώστε να έχουν καταγραφεί από όλες τις κλινικές και τα νοσοκομεία της χώρας ακριβή στοιχεία για τις επισκέψεις λαθρομεταναστών, αλλά και το αντίστοιχο κόστος, ανά μήνα. Το σύνολο του ποσού θα το διεκδικήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συνέχισε λέγοντας ότι η διεκδίκηση του ποσού αποτελεί μήνυμα προς τους αρμοδίους στις Βρυξέλλες ότι «δεν θα πληρώνει μόνο ο Έλληνας φορολογούμενος τους λαθρομετανάστες, θα πληρώνει και η Ευρώπη».

Με έγγραφο, που στάλθηκε στις 16 Αυγούστου από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) αρχικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες και από εκεί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας ζητούνται αναλυτικά στοιχεία για το α' εξάμηνο του 2013.

Το έγγραφο επίσης αναφέρει, ότι τα στοιχεία ζητούνται "στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και της γενικότερης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για τον οικονομικό σχεδιασμό και το κόστος υγείας των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ παράνομα διαμενόντων μεταναστών ή μεταναστών χωρίς ασφάλιση"