ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς

-«Δεν θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις» διαμηνύει το Μαξίμου-Κινητικότητα στο υπουργείο Οικονομικών που φουντώνει τα σενάρια για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών

Σ εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται η σχεδιαζόμενη άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014, η οποία έχει προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά την επίλυση του τόσου «καυτού» για την κυβέρνηση και την κοινωνία θέματος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. «Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, θέλω να το δω προσωπικά και σε βάθος», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους υποστηρίζοντας πως δεν θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις. Ωστόσο, η χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη αλλά και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δ. Σταμάτη, φούντωσε και πάλι τα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διατήρηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, αλλά μελετά το ενδεχόμενο η προστασία να μην ισχύει για εμπορικά ακίνητα και εξοχικές κατοικίες.

Πάντως, στελέχη της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν πως πάση θυσία πρέπει να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και ειδικά όσων έχουν αποδεδειγμένα χαμηλό εισόδημα.

Παράλληλα, ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο καθώς πήρε μέρος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:

Δεν περνάνε οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες για παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Ούτε οι τράπεζες θέλουν τους πλειστηριασμούς!

Αυτά είναι τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Το θέμα που απασχολεί Μνημονιακό και Αντιμνημονιακό

Οικονόμου: Οι πλειστηριασμοί μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση

Νέος εκβιασμός για τους πλειστηριασμούς

Αρπακτικά πάνω από τα σπίτια των Ελλήνων