ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

«Αγκάθι» για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου την Πέμπτη οπότε και αναμένεται να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι.

Σε «αγκάθι» για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις βουλευτών τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Χθες, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν την Πέμπτη για να συζητήσουν το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας το καλοκαίρι του 2014, μιας και η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου, επομένως ο χρόνος δεν πιέζει.

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών, ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να μην ανοίξει τον «καυτό» φάκελό τους.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε στο μίνι υπουργικό ότι θα χειρισθεί προσωπικά το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς τόνισε πως «δεν είναι θέμα που μπορούμε να το συζητήσουμε μέσα σε μια ώρα» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη ήταν ιδιαιτέρως προσεχτικός όταν αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς και το χαρακτήρισε ως ένα ευαίσθητο θέμα.

Η πρόθεση του πρωθυπουργού «να πάρει πάνω του το θέμα» σε συνδυασμό με τη θέση που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη συνέντευξή του κατά του ενδεχομένου άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών δίνουν τον τόνο της συνάντησης της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση και η προστασία λήγει στο τέλος του χρόνου. Η αντιπολίτευση αλλά και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζητούν να παραταθεί το ισύον καθεστώς και για το 2014.

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου για πλειστηριασμούς: Πρώτα η προστασία των αδύναμων

Ούτε οι τράπεζες θέλουν τους πλειστηριασμούς!

Αυτά είναι τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς

Πλειστηριασμοί: Το θέμα που απασχολεί Μνημονιακό και Αντιμνημονιακό

Οικονόμου: Οι πλειστηριασμοί μπορεί να ρίξουν την κυβέρνηση

Νέος εκβιασμός για τους πλειστηριασμούς

Αρπακτικά πάνω από τα σπίτια των Ελλήνων