ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεράσπιση Άκη: Το σπίτι στην Αρεοπαγίτου δεν είναι παλάτι!

Υπεράσπιση Άκη: Το σπίτι στην Αρεοπαγίτου δεν είναι παλάτι!

«Ένα οροφοδιαμέρισμα 180 τ.μ με εμφάνιση ενός καλού αστικού σπιτιού..» χαρακτήρισε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου Λεωνίδας Κοτσαλής, απορρίπτοντας τα περί «παλατιού».

Όπως υποστήριξε στην αγόρευση του ο κ. Κοτσαλής ο χαρακτηρισμός του ακινήτου αυτού ως «παλάτι» είναι ένας μύθος που οδήγησε στη στοχοποίηση και την ενοχοποίηση του πρώην υπουργού.

Μάλιστα ο πρώτος υπερασπιστής του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρθηκε και σε ένα δεύτερο «μύθο» που αφορά στη διασπορά του ονόματος του πρώην υπουργού στη γερμανική δικογραφία που έχει όμως καταρριφθεί.

«Άφωνος -κατά τον υπερασπιστή του κ. Τσοχατζόπουλου- ο νομικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν καταγράφει δικονομικές ακροβασίες». Όλα αυτά οδήγησαν σε στοχοποιηση και ενοχοποίηση ,πρόσθεσε, του εντολέα του .

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε "προσωπικές κρίσεις, απαξιωτικές και ονειδιστικές εκφράσεις" για τον πρώην υπουργό που προσβάλλουν βάναυσα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της προστασίας της αξίας του ανθρώπου και του τεκμηρίου της αθωότητας που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Κοτσαλής χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αναφορές σχετικά με το ενδιαφέρον του πρώην Υπουργού για τη σύζυγο και την κόρη του. "Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πράγματι έδειξε ενδιαφέρον. Ικέτευσε ,όπως ειπώθηκε, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι της κατάστασης της υγείας της συζύγου του ,προσκρούοντας όμως, σθεναρά στην άρνηση να της δώσει βοήθεια".

Για τον Νίκο Ζήγρα επεσήμανε ότι έγινε πρωταγωνιστής και κήνσορας των πάντων , ενώ παρατήρησε ότι ήταν νομικό και λογικό ατόπημα η μη κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.