ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τον Σαμαρά τον θεωρούν δεδομένο έξω, γι’ αυτό θα έρθουν νέα μέτρα»

«Τον Σαμαρά τον θεωρούν δεδομένο έξω, γι’ αυτό θα έρθουν νέα μέτρα»

Επί παντός επιστητού μίλησε σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, όπου αναφέρθηκε τόσο στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες όσο στη συμφωνία Κουβέλη-Λοβέρδου, αλλά και στη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Πάνου Καμμένου.

«Η παταγώδης οικονομική και κοινωνική αποτυχία των διακηρυγμένων στόχων του Μνημονίου διαμορφώνει ένα ογκούμενο και εντεινόμενο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας. Για να το ανακόψει η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί δύο μεθόδους: η μία είναι ότι δήθεν ο κ. Σαμαράς θα πήγαινε στις Βρυξέλλες για να κάνει μια σκληρή πολιτική διαπραγμάτευση, ζητώντας πίστωση χρόνου, ένα είδος αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Αυτή η «φούσκα» μόλις έσκασε. Αποδεικνύεται μια ακόμη προπαγανδιστική απάτη, μια μαγική εικόνα. Η θητεία Σαμαρά στο πρωθυπουργικό τιμόνι έχει οδηγήσει τους δανειστές μας να τον θεωρούν απολύτως δεδομένο και γι' αυτό θα έχουμε νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα».

Το Μνημόνιο θα φύγει αλλά μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά

«Η δεύτερη μέθοδος, αποτυχημένη κι αυτή, είναι ότι χρησιμοποιεί την ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ως «μπαμπούλα» με λογικές του τύπου «δώστε κάτι παραπάνω, έστω χρόνο, γιατί αλλιώς έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ» κι επίσης τη δυναμική της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Στην περίπτωση της τελευταίας δε, τους δείχνει το «τέρας», στη δημιουργία του οποίου συνέβαλλε κι ο ίδιος καθοριστικά. Κατά συνέπεια, όσοι θέλουν επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, «κούρεμα» του χρέους και έξοδο από το Μνημόνιο, ζητούν ουσιαστικά άλλη κυβέρνηση. Το Μνημόνιο θα φύγει αλλά μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά. Κι όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο».

Δείγμα αδιεξόδου οι συζητήσεις για σύμπραξη Κουβέλη-Λοβέρδου

«Η συζήτηση για σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με το κόμμα του κ. Λοβέρδου, που κινείται σε μια άκρως μνημονιακή και δεξιόστροφη τροχιά, είναι ένα δείγμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουν φτάσει και οι δύο πλευρές. Θυμίζουμε ότι στην πολιτική και στις συνεργασίες, καμιά φορά το 2+1 δεν κάνει 3, ενδεχομένως κάνει 1 ή 1,5. Κατά τ' άλλα, δεν είναι δυνατόν να ανασυγκροτήσεις την Κεντροαριστερά, αλά ΠΑΣΟΚ, όταν έχεις μετατρέψει το κόμμα σου σε υποπόδιο της ΝΔ, ούτε είναι δυνατόν να γίνει ανασυγκρότηση κεντροαριστερού πόλου με συμμαχίες Κουβέλη-Λοβέρδου ή τηρώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην σκληρή, δεξιά ΝΔ και στον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απολύτως εμφανές ότι οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν αντι-ΣΥΡΙΖΑ πρόσημο και χαρακτηριστικά, γι' αυτό και προσκρούουν σε ενστάσεις ακόμη και μέσα στους κόλπους του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ ή της συρρικνωμένης, πλέον, ΔΗΜΑΡ. Από εκεί και πέρα, ολοένα και περισσότεροι, σε επίπεδο κοινωνίας, αντιλαμβάνονται ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει εναλλακτική πολιτική λύση.

Η χειρότερη τιμωρία για τον Πάγκαλο είναι να τον αγνοούμε

«Η καλύτερη αντιμετώπιση στις κατά καιρούς «μπαρούφες» που εκστομίζει ο κ. Πάγκαλος είναι η απόλυτη αδιαφορία. Η χειρότερη τιμωρία για τον ίδιο, ο οποίος λέει τη μία «χοντράδα» μετά την άλλη προκειμένου να παραμένει στη δημοσιότητα, είναι να τον αγνοούμε απολύτως».

Με άλλες ταχύτητες η αντίδραση στη δήλωση Καμμένου

«Ο κ. Καμμένος έκανε μια δήλωση ακραία, άστοχη, ξένη με τα ήθη και τις αντιλήψεις της Αριστεράς, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εκείνοι που δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτα για τις εξακολουθητικά, ποινικά κολάσιμες πράξεις της ηγεσίας της Χ.Α, στην περίπτωση του κ. Καμμένου, έδειξαν να κινούνται με άλλες ταχύτητες και μάλιστα μετά από προτροπή Μουρούτη. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει προσωπικά αλλά δεν αρέσει και σε πάρα πολλούς πολίτες από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα».

Διαβάστε επίσης:

Το διπλό μήνυμα που κομίζει ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες

Καμμένος: Μιλούσα για πολιτικό λιντσάρισμα

Συνάντηση Σαμαρά – Σουλτς στις Βρυξέλλες

Μέρκελ: Βοήθεια με αντάλλαγμα την λιτότητα

Καυγάς Καμμένου – Τσαπανίδου: Δείτε στο βίντεο τι προηγήθηκε

Πάγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση