ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική θύελλα μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Πολιτική θύελλα μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι

-Ανησυχία στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης

-Σε συνεχή επικοινωνία ο Α. Σαμαράς με τον Ν. Δένδια

Πλήθος πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει το τραγικό περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης με θύμα 34χρονο αργά το βράδυ της Τρίτης στο Κερατσίνι.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγή, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι κόντρες, ιδιαίτερα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό αλλά και την ανησυχία τους για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης είναι πιο ορατό από ποτέ. Από τη μία οι εργαζόμενοι που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να συγκρουστούν μέχρις εσχάτων με την κυβέρνηση και από την άλλη η στυγερή δολοφονία του 34χρονου που φαίνεται να βάζει φωτιά στο φιτίλι.

Ο Α. Σαμαράς είναι σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκο Δένδια ο οποίος τον ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του ο Κώστας Χαρδαβέλλας, με εντολή του ίδιου του κ. Δένδια, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι σε συνεχή επαφή, προσπαθώντας να διαπιστώσουν πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες η κατάσταση.

Επαγρύπνηση υπάρχει και από αξιωματικούς του Α2 του στρατού, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές πολιτικές προβοκάτσιες την περίοδο που θα είναι εδώ η Τρόικα.

Όπως επίσης αποκαλύπτει ο κ. Χαρδαβέλλας, η δολοφονία του οπαδού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι είναι ίσως η έναρξη ενός σχεδίου σκοτεινών κύκλων που θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία προεμφυλιακή κατάσταση, ούτως ώστε να είναι πλήρως αποδυναμωμένη τους επόμενους μήνες κρίσιμων διαπραγματεύσεων και για την οικονομία της και για τη γεωστρατηγική της θέση στη Μεσόγειο.

Πάντως όλα τα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου κρίνουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και έχουν ειδοποιήσει τα στελέχη τους να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Αντιπαράθεση ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ και αντιδράσεις κομμάτων

Νέα "μάχη" ξεσπά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

«Όταν ο κ. Σαμαράς από τις πρώτες εκλογές του 2012 κατήγγειλε στον ελληνικό λαό τη Χρυσή Αυγή, την ωμή βία και τη γλώσσα του μίσους, ο κ. Τσίπρας σιωπούσε. Σήμερα αποδεικνύει και πάλι την ανευθυνότητά του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, απαντώντας στις πρότερες κατηγορίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα.

«Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι φέρει ευθύνη για την κατασκευή της θεωρίας των δύο άκρων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, ομαλότητα και δημοκρατική εγρήγορση.

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση. Το πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις πράξεις που έχουν τελεστεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποστήριξε δε ότι αυτοί που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και περιμένουν να εισπράξουν, πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε απόλυτο αδιέξοδο, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητεί να απομονωθούν οι «θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής»

«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και “δημοσιογράφων”, ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο», αναφέρουν σε σχόλιο τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία», καταλήγει η ανακοίνωση.

"Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής", επεσήμανε η ΔΗΜΑΡ.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της αρνείται ότι έχει σχέση με τη δολοφονία στο Κερατσίνι, ενώ ο βουλευτής της Χρ. Παππάς έκανε λόγο για προβοκάτσια εις βάρος του κόμματος.

Αποτροπιασμός Κ. Παπούλια

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε αυτήν, ο κ. Παπούλιας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις».

Και συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο, είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών -και άμεση».

«Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται» παρατηρεί ο κ. Παπούλιας.

Και καταλήγει: «Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό -ούτε καν μια χαραμάδα».

Διαβάστε επίσης:

Εφαρμόζεται σχέδιο ανωμαλίας στην Ελλάδα

Ώρες ευθύνης για όλους

Αυτός σκότωσε τον Παύλο Φύσσα

Τι βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Έρευνες σε όλα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αττική

Πήραν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής

Ομολόγησε ο δολοφόνος – Παραδέχτηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Θλίψη και οργή στο Facebook του Π.Φύσσα

«Οι κάτοικοι μου είπαν ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής»

Νεκρός 34χρονος έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι

Έγκλημα στο Κερατσίνι: Συγκεντρώσεις στο σημείο της δολοφονίας

Η ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Αυτός είναι ο 34χρονος που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι

Κασιδιάρης: Η ΧΑ δεν έχει καμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι

Κερατσίνι: Η ασφάλεια εξετάζει τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 34χρονος που μαχαιρώθηκε στο Κερατσίνι

Ένας σοβαρά τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στο Κερατσίνι