ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με την τρόικα

Τι συζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης με την τρόικα

Σε «πάρα πολύ καλό κλίμα» ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Υγείας.


Ο κ. Γεωργιάδης, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με την τρόικα για την πολιτική φαρμάκου και ότι –πιθανώς- την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί μια συνολικά νέα στρατηγική. Επανέλαβε δε, ότι η διείσδυση των γενοσήμων στο 60% αποτελεί «εθνικό στόχο».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ετέθη το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ, που αφορά στη νοσηλεία πολιτών στα νοσοκομεία. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014», ωστόσο «έχουμε πολύ δρόμο μέχρι εκεί», ενώ εξετάζεται μια συνολική πρόταση για τους ανασφάλιστους. Ωστόσο, στην περίπτωση διατήρησης του μέτρου, θα προβλεφθούν τέτοιοι όροι, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στους ανασφάλιστους.

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το θέμα μετατροπής του ρόλου του ΕΟΠΥΥ «μόνο σε αγοραστή ή αν θα είναι με κάποιο άλλο τρόπο, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί μετά από διάλογο». Πάντως, τόνισε ότι «πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει ταυτόχρονα αγοραστής και πάροχος». Αυτό που συζητήθηκε συγκεκριμένα και «θα γίνει οπωσδήποτε» είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δημοσίου χαρακτήρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.