ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαμιμίκος: Ούτε για πλάκα εκτός νόμου η ΧΑ

Α. Παπαμιμίκος: Ούτε για πλάκα εκτός νόμου η ΧΑ

Μια διαφορετική οπτική στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής εκφράζει σήμερα με παρέμβαση του ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος διαφοροποιείται από την αντίληψη που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες και θέλει τη Χρυσή Αυγή να τίθεται εκτός νόμου και μιλά για την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν οι ποινικές της πράξεις με όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της η Δικαιοσύνη και οι αστυνομικές αρχές.

«Τα δικά τους φονικά όπλα απαντάμε με τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας. Απέναντι στη βία τους, προτάσσουμε την τυφλή δικαιοσύνη που δε θα εξετάζει πολιτική προέλευση ή χρώματα. Και σε αυτό είμαι απόλυτος. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ούτε βία με θετικό ή αρνητικό πρόσημο».

Στην τοποθέτηση του πάντως, δε λείπουν τα πολλά στοιχεία αυτοκριτικής για τα προβλήματα που οδήγησαν στην άνοδο ακραίων μορφωμάτων, όπως η παράνομη μετανάστευση, η φτώχεια και η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος κάνοντας ωστόσο την υποσημείωση πως αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα στις πολιτικές, δε θα ξεμπερδέψουμε από τη μία.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα κόμμα ή μία εγκληματική οργάνωση, που έβαλες ορισμένους από αυτούς "μέσα" και καθαρίσαμε. Από τεκμηριωμένες αναλύσεις γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι πρόκειται για μια οργάνωση που μεγάλωσε λόγω της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες, ενώ τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής τροφοδότησαν την προπαγάνδα της, ενισχύοντας σε πολλές περιπτώσεις τον δήθεν αντισυστημικό της χαρακτήρα. Πρόκειται ουσιαστικά για την τιμωρία από τους πολίτες που πλέον έπαψαν να ανέχονται την αδικία και τις πολιτικές αδιαφορίας απέναντί τους. Αν εμείς τώρα δεν αποδείξουμε πως αλλάξαμε πραγματικά ή πως καταλάβαμε τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, τότε με τέτοια φαινόμενα δε θα ξεμπερδέψουμε σύντομα. Θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας. Και εάν δε λέγεται Χρυσή Αυγή σίγουρα το νέο μόρφωμα θα λέγεται κάπως αλλιώς.»

Ο επικεφαλής της Συγγρού καταλογίζει μάλιστα ευθύνες σε όλες τις πλευρές αλλά στέλνει και ένα μήνυμα εντός και εκτός συνόρων, ότι «μπορεί στο τέλος του χρόνου τα νούμερα να βγουν, ωστόσο η αντοχή των πολιτών έχει τελειώσει».

Ο Γραμματέας της ΝΔ κλείνει πάντως το κείμενο του με την υποσημείωση ότι, «ένα μόνο είναι σίγουρο. Στην κατάσταση που φτάσαμε κανείς μα κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του αλλά και κανείς πλέον δεν μπορεί να δηλώνει εξαπατημένος».