ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σκεπτικό της Χ.Α. για παραίτηση των βουλευτών της

Το σκεπτικό της Χ.Α. για παραίτηση των βουλευτών της

Τι θα επικαλεστούν οι Χρυσαυγίτες για να αλλάξουν την ατζέντα!

Τo Newsbomb.gr σας αποκαλύπτει τι κρύβεται ως σκεπτικό πίσω από τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για μαζική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου διακινείται έντονα το επιχείρημα τις τελευταίες ώρες για μία «ηρωϊκή έξοδο» της Χρυσής Αυγής από το δύσκολο κλίμα στο οποίο έχει περιέλθει. Ως μία κίνηση για να βρει διέξοδο στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μετά και τα όσα βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας για την δράση της οργάνωσης, εκτιμάται ότι μπορεί να είναι μία μαζική παραίτηση των Χρυσαυγιτών βουλευτών.

Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα μπορέσει να το επιτύχει μόνο αν πείσει τους ψηφοφόρους της ότι αυτό που λέει ότι δηλαδή «φτύνει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», το εννοεί και είναι αποφασισμένη να το αποδείξει εμπράκτως ακριβώς μέσω των βουλευτικών παραιτήσεων της Κ.Ο. της. Η Χρυσή Αυγή- αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σενάρια των τελευταίων ωρών- θα επιχειρήσει να «πουλήσει» την κίνηση αυτή ως μία απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες δεν είναι «κολλημένοι σε βουλευτικές καρέκλες και αξιώματα όπως οι βουλευτές των διεφθαρμένων πολιτικών κομμάτων που μέχρι σήμερα έχουν ψηφίσει ένα σωρό επαχθή μέτρα και μνημόνια».

Σε αυτό το σκεπτικό που για τα «μάτια» των Χρυσαυγιτών έχει βάση και μπορεί να αποδειχθεί πειστικό για την εκλογική βάση της Χ.Α., έρχεται να προστεθεί συν τοις άλλοις και ο ρόλος των διαφόρων - εφοπλιστικών κατά κύριο λόγο- συμφερόντων. Τα συμφέροντα αυτά μετά την εξαναγκαστική υποχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την τροπολογία που θα τους έδινε το δικαίωμα να μην δηλώνουν στο πόθεν έσχες τις ναυτιλιακές μετοχές, είναι σφόδρα δυσαρεστημένα με τον Σαμαρά. Είναι λοιπόν έτοιμα να υποκινήσουν μία εκλογική και πολιτική αναταραχή στην χώρα με «Δούρειο Ίππο» την κίνηση της Χρυσής Αυγής για μαζική παραίτηση των βουλευτών της.

Πάντως πολλοί πιστεύουν πως τα παραπάνω σενάρια, που πιθανότατα θα επικαλεστεί η Χρυσή Αυγή, να διαρρέουν επίτηδες προκειμένου να μην τεθεί το κόμμα εκτός νόμου.

Όλα αυτά παραμένουν σε επίπεδο πληροφοριών και διαρροών, που πρώτο το «Newsbomb.gr» σας μεταφέρει έτσι ακριβώς όπως είναι.

Διαβάστε επίσης:

Έντονη φημολογία περί παραίτησης της ΚΟ της Χ.Α. για πρόκληση εκλογών