ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά για τη «Διαύγεια»

Επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά για τη «Διαύγεια»

O πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική ανάρτηση» και καταλογίζει ευθύνες, προσωπικά, στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει με συνοπτικές διαδικασίες μια σημαντική τομή στη δημόσια ζωή, τη στιγμή που απαιτείται το αντίθετο: άμεση συνέχιση και εμβάθυνση των μεγάλων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων».

Τονίζει επίσης, ότι «η έλλειψη διαφάνειας ακόμα και στην καταγραφή του κρατικού προϋπολογισμού του 2009, έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». Παράλληλα υπογραμμίζει: «Η «Διαύγεια» αποτέλεσε μαζί με όλες τις διαδικασίες του Open.gov, μια μεγάλη τομή η οποία έτυχε αναγνώρισης και διεθνώς. Αποτέλεσε και αποτελεί στοιχείο προβληματισμού και δημοκρατικού διαλόγου σε Κυβερνήσεις, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια. Η καινοτόμα αυτή πολιτική έχει πια μιμητές σε όλο και περισσότερες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Απέδωσε σημαντικά οφέλη στην προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Διάψευση του Υπ.Διοικ.Μετ. για τα περί κατάργησης της «Διαύγειας»

Καπερνάρος:Επιδιώκουν την αδιαφάνεια υποβαθμίζοντας τη «Διαύγεια»

Η ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις αλλαγές στο πρόγραμμα «Διαύγεια»

Το ΠΑΣΟΚ για τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Μητσοτάκης στο Twitter: Αναληθή τα περί κατάργησης της Διαύγειας