ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπέζας: Νοσοκομείο σε κάθε νομό της χώρας

Μπέζας: Νοσοκομείο σε κάθε νομό της χώρας

Ο υφυπουργός Υγείας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των συγχωνεύσεων νοσοκομείων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια.

«Εμείς κάνουμε τρία πράγματα, σε σχέση με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Το πρώτο ήταν ότι κάναμε κάποιες αλλαγές στο σύστημα των δευτεροβάθμιων δομών των νοσοκομείων, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ολοκληρώθηκε. Το δεύτερο πράγμα που κάνουμε είναι η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Εχουμε αυτή τη στιγμή δύο δημόσια υποσυστήματα, του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ. Αυτά τα δύο συστήματα θα ενοποιηθούν σε έναν φορέα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την εποπτεία, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους», τόνισε ο κ. Μπέζας.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα κλείσουν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενοποίηση διοικητική και λειτουργική θα γίνει ώστε να έχουμε πάλι ένα δημόσιο σύστημα, αλλά ενιαίο. Το τρίτο είναι οι αλλαγές στις δευτεροβάθμιες δομές, στα νοσοκομεία μας δηλαδή, στην περιφέρεια. Ξεχωρίσαμε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από την περιφέρεια, διότι είναι άλλα τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και διαφορετική η κατάσταση στην περιφέρεια. Στην περιφέρεια θα πρέπει να υπάρχουν νοσοκομεία σε κάθε νομό της χώρας».