«Συμμαχία» ΣΥΡΙΖΑ – βουλευτών ΝΔ για την υπόθεση των υποβρυχίων

«Συμμαχία» ΣΥΡΙΖΑ – βουλευτών ΝΔ για την υπόθεση των υποβρυχίων

-Συντάσσεται η πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το «σκάνδαλο μεγατόνων».

-Στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν σημαντικές ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου ενώ βλέπουν «συμμάχους» στην ΚΟ της ΝΔ.

Ενώπιον των ευθυνών του για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς για την Κουμουνδούρου υπάρχει "οσμή σκανδάλου" στη σύμβαση του 2010.

Ήδη με πυρετώδεις ρυθμούς συντάσσεται η πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένοι να φτάσουν την υπόθεση ως το τέρμα καθώς αναγνωρίζουν σημαντικές ευθύνες στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ενώ υποψιάζονται πως η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι διατεθειμένη να σκίζει και τα ιμάτια της για να καλύψει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, υπάρχει δήλωση του νυν Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος προεκλογικά όντας εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριζε όσα ακριβώς τονίζουν σήμερα και τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Θεωρούν μάλιστα πως το Μέγαρο Μαξίμου δε θα μπορεί για μεγάλο διάστημα ακόμα να καλύπτει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καθώς όπως τονίζουν ήδη "για δεύτερη φορά εκτίθεται ανεπανόρθωτα".

Το θέμα αναμένεται μπει στην κορυφή της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες και όπως υπογραμμίζουν στελέχη του, η συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής θα έχει πολλές εκπλήξεις για τους εμπλεκόμενους.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Βενιζέλος απειλεί τη συνοχή της Ν.Δ.!

Αναβρασμός στη ΝΔ από την κάλυψη Κεδίκογλου στον Βενιζέλο

Καμμένος: Επιβεβαιωνόμαστε για τη συγκάλυψη στο θέμα των υποβρυχίων

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά «κάνει πλάτες» στον Βενιζέλο

Κεδίκογλου: Διαφανείς οι παρεμβάσεις Βενιζέλου για τα υποβρύχια