ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά «κάνει πλάτες» στον Βενιζέλο

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση για δεύτερη φορά «κάνει πλάτες» στον Βενιζέλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για δεύτερη φορά, μετά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η ΝΔ κάνει πλάτες στον εταίρο της και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ χάριν της μνημονιακης αλληλεγγύης και της παραμονής της στην κυβέρνηση» και προσθέτει δηκτικά ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Απαντώντας στη δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου, με την οποία η κυβέρνηση εκφράζει τη στήριξή της στον κ. Βενιζέλο για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάλθηκε να μας κάνει να ξεχάσουμε τις δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, που κατήγγειλαν τον κ. Βενιζέλο για τις τεράστιες ευθύνες του γύρω από την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντάς τον ως συνήγορο του Α. Τσοχατζόπουλου.

Τελικώς, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που επιτυγχάνουν σήμερα, είναι να εμπεδώνουν την αντίληψη που έχει ο κόσμος για αυτούς, ότι από κοινού ευθύνονται για τη διαφθορά, τη διάχυτη ανομία και τις μίζες που υπήρξαν τα βασικά χαρακτηριστικά του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού.

Αναφορικά δε με την «απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου» που ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν έχει δει κανένα μέτωπο της κυβέρνησης απέναντι στους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου και καμία σχετική πρωτοβουλία, ενώ αντίθετα οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως στόχο να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία, να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας και να παραληφθούν τα υποβρύχια».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει στην κυβέρνηση το ερώτημα:

«Αλήθεια τι έχει να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Μάιο του 2012 για την υπογραφή του κ. Βενιζέλου στη σύμβαση για τα «αμαρτωλά υποβρύχια;».