ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος απειλεί τη συνοχή της Ν.Δ.!

Ο Βενιζέλος απειλεί τη συνοχή της Ν.Δ.!

Οργή για τα άκομψα παιχνίδια του και την κάλυψή του για τα υποβρύχια…

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και η αιτία είναι οι διάφορες πιρουέτες και τα μικροκομματικά –όπως τα χαρακτηρίζουν νεοδημοκράτες βουλευτές- παιχνίδια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Β. Βενιζέλου!

Όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb, τις τελευταίες μέρες ο Βενιζέλος έχει ασκήσει αφόρητες πιέσεις στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά απαιτώντας και την κάλυψή του για τη σύμβαση του 2010 για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια αλλά και δημόσια δέσμευσή του, ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Εκών-άκων ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε για χάρη της κυβερνητικής συνοχής που σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ (άλλωστε εκεί ακριβώς ποντάρει κι ο Βενιζέλος) να του παράσχει κάλυψη υποκύπτοντας στον –επί της ουσίας- εκβιασμό του αντιπροέδρου.

Αλλά αυτό το γεγονός έχει προξενήσει μύριες αντιδράσεις εντός της Ν.Δ. Και είναι ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί, ότι αυτές οι αντιδράσεις προέρχονται απ’ όλες τις εσωκομματικές τάσεις.

Ειδικά η τοποθέτηση στην οποία εξαναγκάστηκε ο Γ. Μιχελάκης, με την οποία η Ν.Δ. αθωώνει a priori τον Β. Βενιζέλο για την αμαρτωλή σύμβαση του 2010 ξεσήκωσε πάρα πολλούς βουλευτές και κομματικά στελέχη.

«Αυτό ήταν αυτοεξευτελισμός, αυτομαστίγωμα, αυτοταπείνωση» , τόνιζαν με οργή. Και υπογράμμιζαν, ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά η παράταξή τους, ενώ υπενθύμιζαν τα όσα καταγγελτικά για την σύμβαση έλεγε το κόμμα τους το 2010!

«Έτσι», πρόσθεταν, «αβαντάρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ακυρώνουμε κάθε εξαγγελία μας για διαφάνεια, καταπολέμηση της διαπλοκής και αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος»!

Δεν λείπει επίσης και η οργή, διότι ο Βενιζέλος όντας διαχρονικά πολιτικά βουλιμικός προσπάθησε χτες να το παίξει και… πρωθυπουργεύων υπογραμμίζοντας ότι αυτός (!) και ο Σαμαράς δίνουν εντολές στους υπουργούς για το τι θα κάνουν, πρόλαβε ακόμα να τα βάλει για άλλη μια φορά με τον Στουρνάρα, ενώ εμφανίστηκε και να διαβεβαιώνει (!) πως δεν θα γίνουν εκλογές με κατηγορηματικό τρόπο!

«Ε, το επόμενο βήμα θα είναι να τον εγκαταστήσουμε και στο Μαξίμου έστω σαν… βοηθό του Σαμαρά», ήταν το οργισμένο σχόλιο ιστορικού στελέχους της Ν.Δ.!

Διαβάστε επίσης:

«Κοινή γλώσσα» Σαμαρά - Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τις «κόκκινες γραμμές»

Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται ενόψει τρόικας

Η κυβέρνηση πετάει στην τρόικα το «χαρτί» των εκλογών

Στα άκρα η σύγκρουση με την τρόικα - Ορατό το ενδεχόμενο εκλογών

Τελειώνουν την κυβέρνηση οι Γερμανοί