ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Σπέρνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι τίποτε δεν θα αλλάξει

Τσίπρας: Σπέρνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι τίποτε δεν θα αλλάξει

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που αρχίζει και τελειώνει με την πλήρη και τυφλή υποταγή στα μνημόνια», δήλωσε Αλέξης Τσίπρας, χρεώνοντάς της πως σπέρνει προπαγάνδα εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, «στο βάθος της σκέψης τους και της προπαγάνδας τους μία είναι η βασική τους επιδίωξη: ότι κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ότι ακόμα και αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια θα κάνει».

«Δεν εκπροσωπούν τίποτα άλλο από μια καταστροφική πολιτική την οποία προσπαθούν να επιβάλλουν με καταστολή, προπαγάνδα και κάθε είδους ψέματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «θεωρία των δύο άκρων» την οποία χαρακτήρισε «ανιστόρητη και ανυπόστατη». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «τουλάχιστον αστεία» την προσπάθεια ταύτισης «της δύναμης της ελπίδας με το μαύρο του φασισμού». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «απέτυχε παταγωδώς» να ξαναζεστάνει «την μπαγιάτικη σούπα της θεωρίας των δύο άκρων» και κατηγόρησε τους συγκυβερνώντες ότι «φοβισμένοι από τα αδιέξοδά τους δεν έχουν πού να επενδύσουν παρά μονά χα στο φόβο».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία δύναμη που μπορεί να «σκιάζεται» από μία θεωρία συνωμοσίας. «Είμαστε μία ανάσα από την αλλαγή, μία ανάσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα της συντριπτικής μερίδας του λαού μας», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η συζήτηση για νέα μέτρα είναι υποκριτική όταν «ο κ. Στουρνάρας θεωρεί νόμιμο και ηθικό να αναζητήσει στα ασφαλιστικά ταμεία τα εκατομμύρια που του λείπουν, στα ταμεία που τα συνέτριψαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο με το PSI».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά στην «καταλήστεψη του λαού με στοχευμένο πακέτο 32 παρεμβάσεων που έχουν ήδη ψηφιστεί, με ψαλίδισμα στις συντάξεις, νέους φόρους και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες».

Χαρακτήρισε πρωτοφανή τον νέο φόρο ακινήτων που όπως είπε «παραβιάζει κάθε συνταγματική έννοια φορολογησης και ρίχνει τα βάρη στους αδύναμους και στη μεσαία τάξη που ήδη έχει πάει στην κόλαση».

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κοινοβουλευτικό “λιποτάκτη”.

«Πριν από λίγη ώρα κατέθεσα μία ακόμα επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Μία από τις πολλές κατατεθειμένες και αναπάντητες ερωτήσεις. Ενάμιση χρόνο τώρα ο πρωθυπουργός απαξιώνει τη βουλή, απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν έρχεται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του καταθέτω και εγώ και άλλοι συνάδελφοι. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι υπουργοί του. Μια σειρά από αιτήματα για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή έχουμε καταθέσει και δεν έχουν ανταποκριθεί. Υποβαθμίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία, συρρικνώνουν τη δημοκρατία, αλλά τούτη την ώρα πρέπει ο πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει να κρύβεται και να φυγομαχεί. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα έρθει επιτέλους στη βουλή για να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Έχει χρέος να το κάνει. Να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός “λιποτάκτης” και να πάρει πάνω του την ευθύνη των πολιτικών του επιλογών», τόνισε με νόημα.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. «Σήμερα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας, αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι κατηγορούμενοι. Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών ακόμα και σ’ αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του γενικά και ειδικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κι εδώ είναι ένα ερώτημα. Τι αλήθεια θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου με την υπόθεση αυτή; Θα καλύπτει ως το τέλος τον κ. Βενιζέλο, όπως ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος κάλυψε ως το τέλος τον κ. Τσοχατζόπουλο; Θα επιχειρήσουν για ακόμη μια φορά να εμποδίσουν τη βουλή να διερευνήσει ένα σκάνδαλο που δεν έγινε πάρα πολλά χρόνια, αλλά έγινε χθες».