ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αυτή είναι η μήνυση κατά Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Αυτή είναι η μήνυση κατά Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος σχολιάζοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τις αποκαλύψεις για υποκλοπές και παρακολουθήσεις της NSA στην Αθήνα με ορμητήριο την Αμερικανική Πρεσβεία, ισχυρίστηκε ότι και η ΕΥΠ επί των ημερών του παρακολουθούσε τον Αμερικανό Πρέσβη και μάλιστα το ...διασκέδαζε!


Εκτός από τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, οι «αποκαλύψεις» του πρώην υπουργού προκάλεσαν την αγανάκτηση ακόμα και απλών πολιτών, μεταξύ των οποίων ο δικηγόρος Άγις Τάτσης.

Ειδικότερα, ο κ. Τάτσης, αργά το βράδυ της Τρίτης, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου μήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Ο μηνυτής ζητά επίσης τη σύλληψη του πρώην υπουργού, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι εφόσον αποτελούν αληθή γεγονότα οι δηλώσεις του πρώην υπουργού, συνιστούν «αποκάλυψη μυστικών πολιτείας» και όπως τονίζει εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της.

Ο δικηγόρος επισημαίνει επίσης ότι ακόμη και αν δεν αποδειχθούν βάσιμα τα όσα είπε ο μηνυόμενος και πάλι συνιστούν «έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων» και «διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη».

Η μήνυση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Δείτε το κείμενο της μήνυσης:

μηνυση

Διαβάστε επίσης:

Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε ο Πάγκαλος για την ΕΥΠ