ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμφύλιος» Μαξίμου με καραμανλικούς

«Εμφύλιος» Μαξίμου με καραμανλικούς

Οι «προεδρικοί» τα έχουν βάλει με τρεις βουλευτές κι έναν πρώην υπουργό

Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί πλέον στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, δηλαδή των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, και των στελεχών που αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», με τα θερμά επεισόδια να είναι πλέον καθημερινά.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αντιμετωπίζουν με εμφανή, πλέον, καχυποψία την τακτική πολλών στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή που διαφοροποιούνται ηχηρά από βασικές κυβερνητικές επιλογές.

Ο εκνευρισμός, μάλιστα, είναι τόσος που δεν λείπουν και βαρείς υπαινιγμοί για σχέδιο... αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Ποιοι έχουν μπει στο στόχαστρο

Στο στόχαστρο των «προεδρικών» έχουν μπει οι:

-Γιώργος Βλάχος (σ.σ. έχει πρωτοστατήσει σε όλες τις κινήσεις βουλευτών για τα ακίνητα ή το πετρέλαιο θέρμανσης).
-Προκόπης Παυλόπουλος, που δημοσίως αμφισβητεί τη συνταγματικότητα πράξεων της κυβέρνησης, και
-Νικήτας Κακλαμάνης.

Δυσφορία προκαλούν και οι παρεμβάσεις του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος στοχοποιεί κυρίως τα στελέχη της περιόδου Σημίτη που έχουν επανακάμψει στην κυβέρνηση, όμως το γεγονός ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι βουλευτής οδηγεί σε, σχετικά, χαμηλότερους τόνους.

Τακτική μη εμπλοκής

Στην «απέναντι», πάλι, πλευρά, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποφεύγει οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση και επιχειρεί να στείλει μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης.

Στενοί του συνεργάτες εξηγούν, δε, ότι οι κινήσεις «καραμανλικών» στελεχών δεν εντάσσονται σε ένα σχέδιο αλλά, αντιθέτως, αποτελούν πρωτοβουλίες των ίδιων των βουλευτών.

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι, αν ερωτηθεί, ο κ. Καραμανλής επιδιώκει να αποτρέψει φαινόμενα εσωστρέφειας στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Πλην, όμως, το Μαξίμου μοιάζει να εκτιμά διαφορετικά...

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB